Ενα νέο λογισμικό για κινητά τηλέφωνα που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android της Google παρουσίασε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Το Home («Σπίτι»), όπως ονομάζεται, μετατρέπει το smartphone του χρήστη σε «κινητό τηλέφωνο του facebook».

Το λογισμικό τοποθετεί το κοινωνικό δίκτυο στην αρχική οθόνη του κινητού τηλεφώνου, καθιστώντας το «πανταχού παρόν» και διαρκώς προσβάσιμο – όχι μόνο όταν ο χρήστης κάνει κλικ στο εικονίδιο (app) του Facebook.

Πρόκειται για μια προφανή προσπάθεια του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου να αυξήσει τον διαφημιστικό του τζίρο στην αγορά των φορητών συσκευών.

Αν οι χρήστες εγκαταστήσουν το νέο λογισμικό (θα είναι διαθέσιμο από τις 14 Απριλίου, αρχικά για τηλέφωνα Samsung και HTC), θα μπορούν με ένα μόνο κλικ να αποκτήσουν πρόσβαση στις φωτογραφίες των επαφών τους, αλλά και στις δικές τους, στα μηνύματα των φίλων τους και στις ενημερώσεις κατάστασης – όλα μέσα από την αρχική οθόνη του smartphone τους.

Μιλώντας στην εκδήλωση παρουσίασης του Home, στο Μένλο Παρκ της Καλιφόρνιας, ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ αποκάλεσε το νέο λογισμικό «την καλύτερη εκδοχή του Facebook που έχουμε παρουσιάσει μέχρι σήμερα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από