«Να ξεκινήσουμε από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια» δήλωσε ο νέος Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιος Σταυρίδης μιλώντας το πρωί στον ΒΗΜΑ 99,5  για τις αποκρατικοποιήσεις και τα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ, τονίζοντας ότι «δεν διανοούμαι να αφήνουμε τα Ολυμπιακά Ακίνητα αναξιοποίητα και να έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους».

Συγκεκριμένα ο κ, Σταυρίδης είπε για τις επενδύσεις και τις προτεραιότητές του στο ΤΑΙΠΕΔ ότι «Ο καθένας βλέπει τα πράγματα και τα φαντάζεται όπως εκείνος κρίνει. Δεν μπορώ να μπω στη σκέψη και τη λογική του. Επενδύσεις, όμως, σημαίνει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, κοινωνική προσφορά. Δεν κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις για ξεπούλημα. Αν κάνουμε ιδιωτικοποιήσεις για να ξεπουλήσουμε, έχουμε κάνει μια τρύπα στο νερό. Από την άλλη πλευρά, δεν διανοούμαι να αφήνουμε τα Ολυμπιακά Ακίνητα αναξιοποίητα και να έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους.
Δεν θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από κάτι πιο απλό, όπως ο τουρισμός μας; Είναι δυνατόν να είναι τα αεροδρόμια και τα λιμάνια σ’ αυτά τα χάλια και να θέλουμε να φτιάξουμε τον τουρισμό μας; Τι καταφέραμε τόσα χρόνια; Αφήσαμε και ρημάξανε τα λιμάνια και τα αεροδρόμια. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με αυτά τα απλά πράγματα. Να μπουν ιδιώτες, αλλά με αυστηρά κοινωνικά και περιβαλλοντικά κριτήρια. Να μην κάνουμε επενδύσεις και να διαλύσουμε την Ελλάδα. Θα καθίσουμε να συζητήσουμε και να δούμε ποιος στην πράξη και στη ζωή του ολόκληρη έχει υπηρετήσει την περιβαλλοντική ευαισθησία και ποιος την έχει υπηρετήσει στα λόγια και τις διακηρύξεις».

Ο κ. Σταυρίδης μίλησε στον ΒΗΜΑ 99,5 και για την εισήγησή του περί μείωσης των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ λέγοντας ότι:«σήμερα έχουμε μια τελική συνάντηση με μια επιτροπή που κοίταξε όλα τα θέματα του τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ που έχει πολλά ανορθολογικά στοιχεία. Θα είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα με την πρότασή μας, θα την περάσουμε από το ΔΣ και θα την εισηγηθούμε στην κυβέρνηση που είμαι βέβαιος ότι θα την αποδεχθε»ί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από