Από χθες Πέμπτη 27/12 επανήλθε το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα! Ετσι για να έχετε όλη σας την άνεση να ΜΗΝ αγοράσετε πάλι ό,τι ΔΕΝ αγοράσατε όταν ξαναλειτουργούσε το εορταστικό ωράριο!

Εξοντωμένος ο κ. Στουρνάρας από τις τελευταίες σκληρές διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, δήλωσε: «Θα ήθελα να πέσω για ύπνο τα Χριστούγεννα και να ξυπνήσω την Πρωτοχρονιά!». Δεν μας διευκρίνισε όμως για την Πρωτοχρονιά ποιου έτους εννοούσε…

«Reunion» είχε η τάξη του Ανδρέα Λοβέρδου από το 10ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και ο πρώην υπουργός συναντήθηκε με τους παλιούς του συμμαθητές που είχε να δει απ’ το 1947, δηλαδή 45 ολόκληρα χρόνια! Αλλα τόσα χρόνια θα κάνει σίγουρα ο κ. Λοβέρδος να ξανασυναντήσει και τους παλιούς του συναγωνιστές απ’ το ΠΑΣΟΚ!..

Αποκαλύφθηκε ότι ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε δώσει φακελάκι σε εφοριακό της πακιστανικής πολεοδομίας για να μπορέσει να χτίσει το «οχυρό» του, στο Βόρειο Πακιστάν! Ετσι είναι, μπορεί να μπορέσεις να μπεις στον εναέριο χώρο της Αμερικής χωρίς φακελάκι, αλλά ως γνωστόν, πουθενά στον κόσμο δεν μπορείς να χτίσεις σπίτι χωρίς να χρειαστεί να λαδώσεις κάποιον!..

Ο πιο ιν φετινός χριστουγεννιάτικος προορισμός για τους Ελληνες ήταν το Καϊμακτσαλάν! Πρόκειται για το πιο κοσμικό ορεινό χωριό της Μακεδονίας, στον Νομό Πέλλας, που φέτος είχε την τιμητική του! Κάτι η ξενική ονομασία του, κάτι η κρίση, κάτι οι απαγορευτικές Αυστριακές και Ελβετικές Αλπεις, μας κάνουν να γνωρίζουμε καλύτερα τον τόπο μας!

Τελικά βρέθηκαν τα κονδύλια και θα πάμε στη Γιουροβίζιον! Τώρα δεν μας μένει παρά να προσευχόμαστε να μη βγούμε πρώτοι! Γιατί αν βγούμε πρώτοι, θα πρέπει να φιλοξενήσουμε εδώ την επόμενη Γιουροβίζιον. Και όπως καταλαβαίνετε, μόνον λεφτά για φιλοξενίες δεν περισσεύουν.

Βενιζέλος: «Εμείς οι ίδιοι κρατάμε το κλειδί του μέλλοντος»! Οπότε να υποθέσουμε, ότι όσοι «απέδρασαν» απ’ το ΠΑΣΟΚ, έφτιαξαν αντικλείδι! Μήπως να έλεγε κάποιος στον κ. Βενιζέλο ότι υπάρχουν και οι πόρτες ασφαλείας;

Εγραψαν οι «Financial Times» ότι η Ελλάδα κατέκτησε την 2η θέση παγκοσμίως στις πλαστικές εγχειρήσεις! Με πρώτη τη Νότια Κορέα και τρίτη την Ιταλία. Ομορφος κόσμος ηθικός, πλαστικά πλασμένος!

Τελικά η θλίψη αυτής της εβδομάδας των Χριστουγέννων, μάλλον προς Μεγάλη Εβδομάδα έφερνε… Οπότε, ας βάψουμε και κόκκινα αυγά και ας περιμένουμε την… Ανάσταση!

Ακούσαμε ότι οι τροϊκανοί δεν επέτρεψαν να επαληθευτεί η πρόβλεψη των Μάγια μέχρι να τους εξοφλήσουμε το χρέος!.. Κι όμως η Συντέλεια για μας θα ήταν μια κάποια λύση!..

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός μας Αντώνης Σαμαράς για το μέλλον της χώρας μας. Ελπίζω η πρόβλεψή του να μην έχει το τέλος που είχε και η πρόβλεψη των… Μάγια.

Κατοχικά χαρακτήρισαν οι παλαιότεροι τα φετινά Χριστούγεννα, λόγω κρίσης και κυρίως ανέχειας. Οπότε ευτυχισμένο το νέο έτος 1943.

Το 2013 ανακηρύχθηκε απ’ το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Ετος Κ.Π. Καβάφη, με αφορμή την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου ποιητή. Πού να ήξερε ο ποιητής όταν έγραφε την «Ιθάκη» του ότι εμείς οι Ελληνες ακόμη την ψάχνουμε και ότι φοβόμαστε και τους Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες και τον θυμωμένο Ποσειδώνα και το κυριότερο… κουραστήκαμε πια κι από το ταξίδι!..