Δεν με πειράζει που κάποιοι βουλευτές κοιμούνται μέσα στη Βουλή σε ώρα συνεδρίασης… Με πειράζει που σ’ αυτούς τους ανθρώπους έχουμε εμπιστευθεί τα… όνειρά μας!

Τέσσερα χρόνια από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και εγώ κρατάω μόνον μία φράση που μου είχε πει τότε η μητέρα του: «Ο Αλέξανδρος ήταν μόνον ένα… παιδί!»

Προχθές γιόρταζε ο Αγιος Νικόλαος, προστάτης των ναυτικών! Δεν ρίχνει μια ματιά και προς εμάς να μας πει: Είναι στραβός ο γιαλός ή εμείς στραβά αρμενίζουμε;..

Τελικά, το εργασιακό καθεστώς στην Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής: Σε εκείνους που ΔΕΝ εργάζονται! Σε εκείνους που εργάζονται αλλά ΔΕΝ πληρώνονται! Και σε εκείνους που εργάζονται και φορολογούνται από τον Στουρνάρα με… 45%!

Το παράδειγμα της καλής και της κακής χοληστερίνης ακολουθούν τελευταία και οι τράπεζες προτού πωληθούν! Τελευταίο δείγμα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκειμένου να πωληθεί μόνο το υγιές κομμάτι του θα «σπάσει» κι αυτό σε καλή και σε κακή τράπεζα!

Χρωστάει η ΝΔ ενοίκια για τα γραφεία της στη Συγγρού! Χρωστάει το ΠΑΣΟΚ ενοίκια για τα γραφεία του στη Θεσσαλονίκη… Να δω ποιος ηρωικός ιδιοκτήτης θα τολμήσει να τους κάνει έξωση!

Το ΣΔΟΕ στην επιχείρησή του κατά της φοροδιαφυγής ανακάλυψε επιχείρηση που δήλωνε ως επάγγελμα «μανδαριστής ενδυμάτων» και είχε εκδώσει εικονικά τιμολόγια ύψους 2,9 εκατ. ευρώ! Είδατε τα μανδαρίσματα; Τόσα έσοδα, ούτε να μανδάρανε ρούχα μανδαρίνων της αυτοκρατορικής Κίνας…

Μετά την οικονομική κρίση μάς ήρθε και η παγκόσμια κρίση σπέρματος! Ερευνα στη Γαλλία έδειξε ότι η ποσότητα που εκκρίνει ο μέσος άνδρας μειώθηκε κατά 32% μέσα σε 16 χρόνια. Ωρες είναι να ζητήσουμε τώρα από τους Γερμανούς να μας εγκρίνουν και δόση σπέρματος!

Το τελευταίο πιο… «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο, δυνατό!».

Και το πιο παλιό αλλά τόσο επίκαιρο, η φράση του Ανδρέα Παπανδρέου λίγο προτού πεθάνει: το ΠΑΣΟΚ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται, δεν τεμαχίζεται!». Και στα τρία, λίγα χρόνια αργότερα, έπεσε εντελώς έξω.

Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s! Μόνο που αυτή την επιλεκτική χρεοκοπία δεν την επιλέξαμε καθόλου εμείς!

Στο 26% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή ένας στους τέσσερις Ελληνες είναι άνεργος. Οι άλλοι τρεις που απομένουν, στην… Αυστραλία μετανάστες βρίσκονται!

Την επόμενη Τρίτη, φωταγωγείται η Αθήνα για τις γιορτές! Για να φωτίσει τι; Τα πιο σκοτεινά Χριστούγεννα των τελευταίων χρόνων μας; Ή για να φωτίσει το μπλακάουτ των σπιτιών μας;

Η Ελλάδα αυτές τις ημέρες θα μου θυμίζει τη θαυμάσια ταινία του Αλέκου Σακελλάριου με τον Βασίλη Λογοθετίδη «Ενας ήρωας με παντούφλες». Ο απόστρατος στρατηγός Λάμπρος Δεκαβάλλας βλέπει τον ανδριάντα του στην πλατεία που βρίσκεται έξω από το σπίτι του λουσμένο στα φώτα, ενώ εκείνος μέσα στο σπίτι του ζει με κομμένο ρεύμα από απλήρωτους λογαριασμούς…

Αλλες χρονιές, με τι χαρά περιμέναμε τα Χριστούγεννα, να έρθει ο Αϊ-Βασίλης με τα δώρα του! Εφέτος χάσαμε τον… Βασίλη και μας έμεινε μόνον το… άι!..