Ανήμερα την επέτειο τής υπαγωγής στο άρθρο 44 το 2004, η ΑΕΚ πέρασε σαν σίφουνας από τη Βέροια νικώντας 4-0, μπροστά σε περισσότερους από 1.000 (!) οπαδούς της και παρότι παρέμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας πλησίασε πλέον σε απόσταση αναπνοής αρκετές ομάδες. Η βαριά ήττα των γηπεδούχων οδήγησε στην παραίτηση τον Νίκο Καρύδα.

Πολλές πρωτιές είχε αυτό το ματς για τους φιλοξενουμένους.

Η κιτρινόμαυρη ομάδα σημείωσε για πρώτη φορά φέτος περισσότερα από ένα γκολ, πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της. Επίσης για πρώτη φορά σκόραραν οι Κατίδης, Σταματής (πρώτο γκολ στην Σούπερ Λίγκα) και Γκερέιρο.

Ο Εβαλντ Λίνεν έστησε πολύ έξυπνα την ομάδα του και έδωσε χώρο στη Βέροια χτυπώντας της στην αντεπίθεση.  

Η γηπεδούχος από την πλευρά της έδειξε πολλές αδυναμίες στην οργάνωση και τη δημιουργία του παιχνιδιού. Δεν βρήκε πολλούς κενούς διαδρόμους και αυτό της δημιούργησε μεγαλύτερο πρόβλημα. Οταν μάλιστα δέχτηκε δύο γκολ σε 14′ σχεδόν κατέρρευσε.

Η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί με έξυπνο και συνάμα τυχερό γκολ στο 10′, με εκτέλεση φάουλ του Κατίδη από μακριά και πλάγια (0-1).

Ο Ταξιάρχης Φούντας έδειξε την κλάση του στο 24′ όταν πήρε την μπάλα στο κέντρο από λάθος του Αμαραντίδη προχώρησε λίγο, είδε εκτός εστίας τον γκολκίπερ και από 40 μέτρα σημείωσε το 0-2.

Στην ουσία το ματς τελείωσε οριστικά στο 57′ όταν ο Καφές ανέτρεψε τον Φουρτάδο (που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα). Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και απέβαλε τον αρχηγό της Βέροιας. Το εκτέλεσε ο Γκερέιρο και σημείωσε το 0-3.

Ο Ανδρέας Σταματής έκλεισε το σκορ στο 89′ με πλασέ (0-4).

Η ΑΕΚ πέτυχε νίκη ψυχολογίας και τεράστιας βαθμολογικής σημασίας. Τώρα περιμένει στην έδρα της τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Λεβαδειακό. Εχει την ευχέρεια να ανέβει περισσότερο. Η Βέροια μπήκε σε περιπέτειες, αφού ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Ο Κορδέρο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο 31′.

Ο διαιτητής Βοσκάκης (Ρεθύμνου) ήταν καλός.

Εδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κουτρουμπή, Λαγό, Καλογέρη, Γκερέιρο, Φέτση, Βλάχο.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Κάλι, Τζούνιορ Αλβες, Ζε Βιτόρ (46′ Καλογέρης), Καλτσάς (79′ Μπελόν), Ολαϊτάν, Καφές, Μπαργκάν, Ιωάννου (46′ Κόστλι).

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Κορδέρο, Κατίδης (85′ Αρκούδας), Γκερέιρο (79′ Κοτσαρίδης), Λαγός, Φουρτάδο (70′ Σταματής), Φούντας, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής.

Ο Εβαλντ Λίνεν δήλωσε: «Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και τους τρεις βαθμούς. Εμείς παλεύουμε και θέλουμε σε όλα τα ματς να παίρνουμε τους βαθμούς γιατί δεν είναι αυτή η βαθμολογική μας θέση. Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε και να γίνει και το 0-2 ένα αποτέλεσμα που μας έδωσε την ευκαιρία να φέρουμε το ματς στα μέτρα μας και κάναμε τη νίκη πιο εύκολα απ’ όσο περιμέναμε».

Ο Νίκος Καρύδας που υπέβαλε την παραίτησή του τόνισε: «Ως Βεροιώτης και ως επαγγελματίας ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο για το βαρύ σκορ. Προσωπικά υπέβαλα την παραίτησή μου στον πρόεδρο και τον ευχαρίστησα για την εμπιστοσύνη όλο αυτό το διάστημα. Εκανα ό,τι μπορούσα για να πάει καλά η Βέροια».