# Μια διεθνής ΜΚΟ, που δρα ιδίως ηλεκτρονικά μαζεύοντας υπογραφές για πολλά ζητήματα σχετικά με τη δημοκρατία και την ειρήνη, μάζεψε ήδη 17.000 υπογραφές από διάφορες χώρες. Καλεί να προσυπογράψουν όσο γίνεται περισσότερα άτομα επιστολή που απευθύνεται στον επίτροπο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Συμβουλίου της Ευρώπης ζητώντας του να παρέμβει προς τις ελληνικές και τις Αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με περιεχόμενο να ξεκινήσει «δικαστική έρευνα» στην Ελλάδα «για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής».

# Το σκεπτικό αναφέρεται σε πράξεις βίας και αντιποίησης αρχής αυτής της οργάνωσης, στο γεγονός ότι δημόσια και επώνυμα τα στελέχη της παραβιάζουν τους νόμους, επιπλέον δηλώνοντας ρητά ότι περιφρονούν νόμους και θεσμούς, και υπογραμμίζει ότι οι Αρχές τόσο της Ελλάδας όσο και της ΕΕ επιδεικνύουν ακατανόητη ανοχή και οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές αδρανούν μπροστά στο γεγονός ότι οι παράνομες και εγκληματικές πράξεις της ΧΑ αυξάνονται και απλώνονται.

# Με άλλα λόγια, χιλιάδες άνθρωποι σε διάφορες χώρες ζητούν από τον επίτροπο ΔΑ του Συμβουλίου της Ευρώπης να παρέμβει ώστε να γίνει δικαστική έρευνα, πώς κατέχουν βουλευτική έδρα άτομα που έχουν καταδικαστεί ή είναι υπόδικα για κακουργήματα, επίσης για κατά συρροήν αδικήματα που γίνονται από μέλη τού εν λόγω κόμματος και για τα οποία υπάρχουν αποδείξεις. Για παράδειγμα, η αντιποίηση αρχής προς μικροπωλητές σε πολλές μεριές της χώρας είχε δράστες άτομα με ένδυμα που έφερε με πηχυαία κεφαλαία την επωνυμία Χρυσή Αυγή και με την παρουσία βουλευτών της, δηλαδή πρόκειται για αδικήματα καταγεγραμμένα και φιλμαρισμένα.

# Τέτοια διεθνής κινητοποίηση για την επισήμανση των μεγάλων κινδύνων που απειλούν την ελληνική δημοκρατία, με αναφορά στην αδράνεια και την ανοχή των Αρχών μας αλλά και της ΕΕ, δεν έχει ξαναϋπάρξει στην Ιστορία, παρά μόνο τον καιρό της δικτατορίας των συνταγματαρχών και μάλιστα ιδίως τα πρώτα χρόνια. Μόνο τότε η χώρα προκαλούσε στους άλλους λαούς συμπαράσταση και συμπόνια, «καημένοι Ελληνες», που ξανά μετά τον ναζισμό ζείτε τανκς στους δρόμους της Αθήνας, κατάργηση του Συντάγματος, βία, βασανιστήρια κ.τ.λ.