Ανάσα για ορισμένες κατηγορίες καταλυμάτων, αλλά και για περίπου 81.200 δικαιούχους, αναμένεται να αποτελέσουν οι διακοπές χαμηλού κόστους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ «Τουρισμός για όλους», το οποίο ενεργοποιείται εκ νέου από την 1η Αυγούστου.

Στόχος του φετινού προγράμματος, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ (θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για τα έτη 2012-2013), είναι η αναθέρμανση της εσωτερικής αγοράς που έχει πληγεί σοβαρά από την κρίση, σύμφωνα με τα στοιχεία επίσημων τουριστικών φορέων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα υποπρογράμματα των Εξαήμερων Διακοπών (5 διανυκτερεύσεις ) που θα διαρκέσουν από τον Αύγουστο έως και τις 31 Μαΐου 2013 και της Τρίτης Ηλικίας με διάρκεια από την 1η Οκτωβρίου 2012 έως τις 31 Μαΐου 2013.

Οι κάτοχοι των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές σε όλη την επικράτεια. Τα δελτία Εξαήμερων Διακοπών θα διατίθενται από τα ΚΕΠ (Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών) όλης της χώρας καθημερινά, εκτός αργιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και μέχρι να εξαντληθούν τα 76.200 δελτία που θα διατεθούν συνολικά για το συγκεκριμένο υποπρόγραμμα. Επίσης, μέσω των ΚΕΠ θα διανεμηθούν και τα δελτία του προγράμματος Τρίτης Ηλικίας, τα οποία θα ανέλθουν συνολικά σε 5.000. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλονται ήδη.