Κι όμως διαφωνούσαν…

1959: «ΛΕΥΚΩΣΙΑ: «Ουδεμία διαφωνία υφίσταται μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του στρατηγού Γρίβα». Εις την ως άνω κατηγορηματικήν δήλωσιν προέβη ο υπουργός Συγκοινωνιών της μεταβατικής Κυπριακής Κυβερνήσεως κ. Αντ. Γεωργιάδης, ο οποίος είχε μεταβεί εις Αθήνας και συνήντησε τον στρατηγόν Γρίβαν. Διά της δηλώσεως του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος, ως γνωστόν υπήρξεν υπασπιστής του Διγενή κατά την διάρκειαν του απελευθερωτικού αγώνος, τίθεται τέρμα εις τον θόρυβον ο οποίος είχεν δημιουργηθή προσφάτως μεταξύ Μακαρίου και στρατηγού Γρίβα». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Στρατηγική παγίδων

1964: «Στρατηγική παγίδων» – πολύ περισσότερον επικίνδυνη από τις ωμές πιέσεις των Αμερικανών – θα αντιμετωπίσει επί 48 ώρες στο Λονδίνο ο Ελλην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αναχωρεί αεροπορικώς σήμερα (ώρα 1 μ.μ.) επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ο κ. Πρωθυπουργός πηγαίνει στην αγγλική πρωτεύουσα με την ακλόνητη απόφαση να συζητήσει κάθε ειλικρινή εποικοδομητική πρόταση, που δεν θ’ αλλοιώνη όμως την κρυστάλλινη ελληνική γραμμή επί των σχέσεων με την Τουρκία… Οι Αγγλοι θα προσπαθήσουν να πιέσουν τον κ. Παπανδρέου να σταματήση η αποστολή πολεμικού υλικού στην Κύπρο και να δεχθή ν’ αρχίσει διάλογος Ελλάδος – Τουρκίας. («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο γαμπρός μας έγινε βασιλιάς

1974: «ΜΑΔΡΙΤΗ: Καθεστωτικές μεταβολές στην Ισπανία αναμένουν οι ξένοι πολιτικοί παρατηρηταί, ύστερα από τη χθεσινή, οριστική πλέον, αποχώρηση από την πολιτική σκηνή του ετοιμοθάνατου στρατηγού Φράνκο και τη μεταβίβαση των εξουσιών του αρχηγού του κράτους στον πρίγκιπα Χουάν Κάρλος». («ΤΑ ΝΕΑ»)