Να ανοίξει κανείς τα θερινά τμήματα της Βουλής ή να μην τα ανοίξει; Το κρυφτούλι του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη σχετικά με το ζήτημα φαίνεται ότι έφτασε στο τέλος του. Μαθαίνω ότι μετά τον θόρυβο που ξέσπασε σχετικά με τη λειτουργία των εν λόγω τμημάτων – η οποία συνεπάγεται και έξτρα αμοιβή για τους βουλευτές – ο Μεϊμαράκης το ξανασκέφτηκε…

Ετσι, η Ολομέλεια επανακάμπτει την ερχόμενη Δευτέρα με συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων και η λειτουργία της θα συνεχιστεί τις υπόλοιπες ημέρες. Μου λένε ότι θα σταματήσει να λειτουργεί στο διάστημα 5-20 Αυγούστου. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει κατατεθεί κανένα νομοσχέδιο. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται όμως οι εξής προτάσεις νόμου: του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, τη μετενέργεια, το επίδομα ανεργίας και την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το μεταναστευτικό και την ιθαγένεια, ανάλογη πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής, καθώς και η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η Χρυσή Αυγή κατέθεσε χθες και νέα πρόταση νόμου, με την οποία ζητεί τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων κατά 4/5 με την προοπτική αυτή να καταργηθεί τελείως.