Τη Δευτέρα αρχίζουν επισήμως οι εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα! Μόνο που δεν υπάρχουν πια εμπορικά καταστήματα!..

«Ολοι μαζί τα υπογράψαμε!», λέει ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τη φυλακή και καλεί μέσω των δικηγόρων του όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ εκείνης της εποχής να καταθέσουν στον ανακριτή για τα υποβρύχια. Κι όταν λέμε όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, εννοούμε όλα, και Σημίτη και Λαλιώτη και Γιάννο και Πάγκαλο και Βάσω και τα άλλα τα παιδιά… Io Io… yellow submarine, yellow submarine…

Εντός των προσεχών ημερών καταφθάνει στα σπίτια μας το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για να πληρώσουμε το σχετικό χαράτσι! Φοβάμαι όμως ότι το ειδικό αυτό τέλος έρχεται δεύτερο. Το πρόλαβε το άλλο, το οριστικό τέλος των ακινήτων!..

Κλιμάκιο ελεγκτών του ΙΚΑ θα πάει τη Δευτέρα στη Χίο για να εξετάσει γύρω στις 400 περιπτώσεις δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας!.. Καταλάβαμε επιτέλους γιατί οι Χιώτες πάνε δυο δυο… Οι μισοί που βλέπουν, συνοδεύουν τους άλλους μισούς που δεν… βλέπουν!

Η ανεργία στη χώρα μας τον Απρίλιο έφθασε στο 22,5%! Ευτυχώς, μια με τον καύσωνα και τους 42°, μια με το κουνούπι του Νείλου, μπορεί να το μειώσουμε το ποσοστό.

Με στίχους Καβάφη απευθύνθηκε ο Αντώνης Σαμαράς στον Αλέξη Τσίπρα… με στίχους του Βάρναλη του απάντησε αυτός… Και εμείς τους θυμίζουμε τους στίχους του Γεωργίου Σουρή απ’ την «Ανθολογία της Οικονομίας»:

- «Ποιος είδε κράτος λιγοστό

- σ’ όλη τη γη μοναδικό

- εκατό να ξοδεύει

- και πενήντα να μαζεύει

- Να τρέφει όλους τους αργούς

- να ‘χει επτά πρωθυπουργούς

- ταμείο δίχως χρήματα

- και δόξης τόσα μνήματα…»

Αν τα βατράχια που κατέκλυσαν τις κερκίδες της Επιδαύρου το περασμένο Σάββατο δεν είχαν κάνει την εμφάνισή τους στην παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» αλλά στην κωμωδία του Αριστοφάνη «Βάτραχοι», θα νομίζανε όλοι ότι πρόκειται για… σκηνοθετικό εύρημα! Βρεκεκέξ κουάξ κουάξ…

Είναι πασιφανές πια. Η Μέρκελ θέλει να μας το βγάλει το μάτι… Φιρί φιρί το πάει να μας κάνει αποκόλληση από το Μνημόνιο!..

Νίκος Νικολόπουλος, παραιτηθείς πρώην υφυπουργός Εργασίας: «Δεν παραιτήθηκα για να φύγω αλλά για να μείνω!». Επομένως οι υπόλοιποι που δεν παραιτούνται, είναι έτοιμοι να φύγουν, κύριε πρώην υφυπουργέ;

Οι τρεις σωματοφύλακες… οι τρεις Ιεράρχες… οι τρεις Χάριτες… οι τρεις Μάγοι… οι τρεις Μοίρες και τώρα και οι… τρεις αρχηγοί μας! Να τους χαιρόμαστε!

Πολλά γράφτηκαν αυτές τις ημέρες για τους παράγοντες της μακροζωίας των Ικαριωτών. Η διατροφή, η ξεκούραση, η ηρεμία, το σεξ τουλάχιστον άπαξ εβδομαδιαίως κ.λπ… Ομως όσοι έχουν επισκεφθεί το νησί αυτό του Αιγαίου ξέρουν και μια άλλη πραγματικότητα: οι Ικαριώτες δεν έχουν ωράριο σε καμία δουλειά τους! Ο,τι ώρα θέλουν πάνε, ό,τι ώρα θέλουν φεύγουνε. Τα μαγαζιά τους δεν έχουν ωράριο, η ζωή τους δεν έχει ωράριο, δεν έχει τον ψυχαναγκασμό της ώρας… Και είναι αυτό ακριβώς που ξέφυγε σε όσους προσπάθησαν να εξηγήσουν τους λόγους της μακροζωίας τους.

Ο Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου, ΓΑΠ, προσεκλήθη στις ΗΠΑ και απ’ το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ για να δώσει μια σειρά διαλέξεων! Θέμα τους, φαντάζομαι, θα είναι οι λεπτές ισορροπίες των ποδηλατιστών!.. Σημ.: κυκλοφορεί ότι ο ΓΑΠ ξαναέπεσε απ’ το ποδήλατό του.