«Αυτό που είδα ξεπερνάει καθετί που είχα στην φαντασία μου πριν. Έχουμε πρόβλημα ασφάλειας και δεν μπορούμε να λειτουργούμε όπως πέντε χρόνια πριν», είπε ο κ. Δένδιας, στη πρώτη συνάντησή του με τους δημοσιογράφους, ενώ αναφέρθηκε έντονα στο πρόβλημα της μετανάστευσης και στις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα να μην κλείσει η συνθήκη του Δουβλίνου.

Ο υπουργός είπε, ακόμη, ότι με αυτή την κατάσταση -και με τις απαιτήσεις που έχει η κοινωνία από την αστυνομία και την πυροσβεστική- δεν μπορούν να γίνουν άλλες περικοπές στα μισθολόγια των αστυνομικών και των πυροσβεστών.

Αντίθετα, προανήγγειλε «νοικοκύρεμα» σε άλλους τομείς και είπε χαρακτηριστικά ότι θα γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί γιατί η αστυνομία ξοδεύει 36 εκατ. το χρόνο σε καύσιμα, 19 εκατ. το χρόνο σε ενοίκια και 13 εκατ. το χρόνο σε συντήρηση των 13.768 αυτοκινήτων που διαθέτει.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα γίνει επιτροπή Ανώτατων Αξιωματικών, που θα μελετήσει και το ζήτημα της φύλαξης στόχων και προσώπων, στα οποία διατίθενται 3.500 αστυνομικοί.

Για το Πυροσβεστικό Σώμα είπε ότι καταβάλλει προσπάθεια εξεύρεσης χρημάτων και από ιδιώτες, για να αντιμετωπιστούν δαπάνες της Πυροσβεστικής, οι οποίες στο εξωτερικό καλύπτονται από εθελοντές.

Τέλος ο κ. Δένδιας, ανέφερε ότι ο φράκτης στον Έβρο θα προχωρήσει, όπως επίσης και τα κέντρα κράτησης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από