ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν ενώπιον των γιατρών του κάθεται ήσυχος. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι στη σειρά συσκέψεων που είχε το Σαββατοκύριακο στην Κηφισιά με υπουργούς και συνεργάτες του ο Αντώνης Σαμαράς ήταν όλη την ώρα όρθιος…

ΜΟΥ ΛΕΝΕ ακόμη ότι ο Πρωθυπουργός δεν έδειχνε καταβεβλημένος. Το αντίθετο. Εδειχνε έτοιμος να μπει στην ενεργό δράση. Ελπίζω να του το επιτρέψουν οι γιατροί.

HHH

ΜΕΝΩ στις συσ κέψεις, κυρίως σε αυτές με τον Γιάννη Στουρνάρα. Αυτό επειδή πληροφορούμαι ότι αυτή που έγινε το Σάββατο κράτησε τρεις ώρες! Παρόντες ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Κώστας Μπούρας. Ακόμη μια τέτοια σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου χθες το βράδυ. Αντικείμενό της, η προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων και όχι μόνο.

HHH

Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ και οι λοιποί τροϊκανοί έρχονται την Πέμπτη. Θα συναντηθούν με τον Πρωθυπουργό και με τον Στουρνάρα. Ο οποίος Στουρνάρας, πάντως, πληροφορούμαι ότι ήδη βρίσκεται σε επαφή με τους εκπροσώπους της τρόικας και με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ. Δεν μου κάνει εντύπωση. Ο υπουργός Οικονομικών τούς είχε συναντήσει αρκετές φορές και ως διευθυντής του ΙΟΒΕ. Ξέρουν ότι κατέχει τις τεχνικές λεπτομέρειες και υπήρχε καλή χημεία στις σχέσεις τους.

HHH

ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ, η κυβέρνηση θα ζητήσει χρόνο. Η λογική είναι πως με τις συνθήκες ύφεσης που έχουν διαμορφωθεί στην οικονομία πρέπει να αναθεωρηθούν οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι του Μνημονίου. Κι αυτό για να διαμορφωθεί μια κατάσταση win-win. Σε απλά ελληνικά, με τρόπο που να είμαστε ικανοποιημένοι και εμείς και η τρόικα.