Περί τα 100 εκατ. ευρώ σκοπεύει να ρίξει για νέες επενδύσεις κατά τη διάρκεια του 2012 η ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ, επεκτείνοντας το δίκτυο των καταστημάτων της και λανσάροντας έναν νέο τύπο καταστήματος της γειτονιάς, το ΑΒ Shop & Go. Επίσης στη διάρκεια του 2012 – ώς τώρα – η δεύτερη σε μέγεθος αλυσίδα σούπερ μάρκετ της ελληνικής αγοράς εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα ΑΒ στη Θεσσαλονίκη και ένα ακόμη με τη μέθοδο του franchise στην Πρέβεζα. Οπως επισημαίνει η διοίκηση της εταιρείας, προβλέποντας την τάση της αγοράς, που ευνοεί τη δημιουργία μικρών, ευέλικτων καταστημάτων τα οποία μπορούν να καλύπτουν καθημερινές και έκτακτες ανάγκες της σύγχρονης αστικής γειτονιάς, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου τύπου τέτοιου καταστήματος. Το πρώτο πιλοτικό κατάστημα άνοιξε στο Γαλάτσι και διαθέτει 140 τ.μ. χώρο πώλησης, ένα ταμείο και απασχολεί 5 άτομα προσωπικό.

Πέρυσι η εταιρεία δημιούργησε 36 νέα καταστήματα, από τα οποία τα 27 ανήκουν στην ίδια και τα 9 λειτουργούν με τη μέθοδο του franchise. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 27 νέα σούπερ μάρκετ τα 9 ήταν πρώην Ατλάντικ – οι 195 υπάλληλοι που απασχολούνται στην Ατλάντικ ενσωματώθηκαν με αναγνωρισμένο τον χρόνο προϋπηρεσίας τους στην εταιρεία. Επίσης ανακαινίστηκαν άλλα 7 καταστήματα. Πέρυσι στον όμιλο προστέθηκαν 571 νέοι εργαζόμενοι. Και στο τέλος του 2011 η εταιρεία διέθετε 251 σούπερ μάρκετ, τα οποία εκτείνονται από την Αλεξανδρούπολη ώς την Κρήτη και από την Κέρκυρα ώς τη Ρόδο και απασχολούσε 10.438 εργαζομένους. Στο τέλος του 2010 απασχολούσε 9.857 υπαλλήλους. Κι όπως επισημαίνεται σχετικά, πέρυσι η ΑΒ παρά το δυσμενέστατο οικονομικό περιβάλλον είχε συνολικά θετικά αποτελέσματα βελτιώνοντας και το μερίδιο αγοράς της.

Η διοίκηση του ομίλου εκτός από τη δημιουργία νέων σημείων πώλησης σχεδιάζει να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, προκειμένου να αναπτυχθούν τα πληροφορικά συστήματα της εταιρείας, να συνεχίσει την επιθετική πολιτική τιμών και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.