Εχω πολλές φορές αναφερθεί στο εξωφρενικό όργιο παραπληροφόρησης που εκτυλίσσεται στο ελληνικό Ιντερνετ. Κάποιες φορές είναι διασκεδαστικό, όπως π.χ. η «αποκλειστική πληροφορία» πως ο ΓΑΠ είχε προσλάβει 100 νοματαίους για να χειρίζονται το προφίλ του στο facebook. Αλλες φορές μακάβριο και κακόγουστο σαν την πολύκροτη «αυτοκτονία» του παλιόφιλου Χρήστου Χωμενίδη. Ενίοτε επικίνδυνο, όπως ο δήθεν ξυλοδαρμός ταπεινής και καταφρονεμένης αστέγου σε κεντρικό σουβλατζίδικο της Αθήνας.

Η «αρβύλα» όμως που έσκασε μύτη λίγο πριν από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου ξέφυγε από τα όρια. Σύμφωνα λοιπόν με inside information (και καλά), το ελληνικό κράτος, για να αποφύγει κινήσεις αποδοκιμασίας εις βάρος των πολιτικών, αποφάσισε να γεμίσει τις ταράτσες του Συντάγματος με ελεύθερους σκοπευτές! Και σαν να μην έφτανε αυτό, η συνταρακτική αυτή «είδηση» σύντομα εμπλουτίστηκε με μια φωτογραφία η οποία απεικόνιζε δύο πάνοπλους ράμπο, με αυτόματα τελευταίας τεχνολογίας, σκαρφαλωμένους στα κεραμίδια και έτοιμους να εκτελέσουν εν ψυχρώ αυτόν που θα τολμούσε να εκτοξεύσει το παραμικρό γιαούρτι. Φυσικά, η εν λόγω φωτογραφία αποδείχτηκε γρήγορα πως προερχόταν από τη Γερμανία. Who cares όμως; Το κλίμα είχε πλέον διαμορφωθεί.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω ποιος ξεκίνησε αυτή την ιστορία. Κάποιος χωρατατζής; Κάποιος παντελώς λάθος πληροφορημένος; Κατά καιρούς όμως μου καρφώνονται παράξενες ιδέες στο μυαλό. Oρισμένοι ενδεχομένως να συνέλαβαν ένα αποκρουστικό σχέδιο: «Αφήνουμε να κυκλοφορούν φήμες για ελεύθερους σκοπευτές και, όταν έρθει η ευλογημένη ώρα, ανεβάζουμε κάποιον «δικό μας» σε μια ταράτσα και, με δυο-τρεις μπιστολιές προς το πλήθος, ξεκινάμε την «Επανάσταση». Ισως βέβαια να υπάρξουν αθώοι νεκροί. Δεν βαριέσαι όμως… Παράπλευρες απώλειες. Στο κάτω κάτω, πρώτη φορά θα είναι;».

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πολλοί όμως σε αυτήν τη χώρα έχουν ξεφύγει προ πολλού…