ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να τους πείσεις, μπέρδεψέ τους… Ή, τουλάχιστον, λογίκεψέ τους, προσθέτω εγώ, παραφράζοντας τη ρήση του Χάρι Τρούμαν.

ΤΑ ΛΕΩ αυτά με αφορμή την επιχείρηση που στήθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αποφευχθούν τα παρατράγουδα στις χθεσινές παρελάσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ενεπλάκη προσωπικά με μαραθωνίους συσκέψεων ολόκληρη την εβδομάδα που πέρασε. Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε και ειδική τηλεδιάσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. Παρών, εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ήταν και ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου, ενώ από την άλλη πλευρά της οθόνης παρήλασαν όλοι οι αστυνομικοί διευθυντές της χώρας. Η τηλεδιάσκεψη κράτησε τέσσερις ώρες. Αλλά δεν ήταν η μόνη. Ακολούθησαν και προσωπικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές. Αυτό, μου λένε, βοήθησε στην απομόνωση τών κατά τόπους παλικαράδων. Η γραμμή ήταν ότι οι παρελάσεις θα γίνουν με αυστηρή τήρηση της νομιμότητας.

HHH

ΤΥΧΑΙΕΣ δεν πρέπει να θεωρούνται οι κατευναστικές δηλώσεις που έκανε τις προηγούμενες ημέρες η Αριστερά. Ενώ, πηγές μου μεταφέρουν ότι ακραίες ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής Δεξιάς και Αριστεράς οι οποίες οραματίζονταν το χάος έκαναν πίσω φοβούμενες τη μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας. Σε αυτό συνέβαλε και ο ψυχολογικός πόλεμος που προηγήθηκε. Αλλά και οι γέφυρες που μαθαίνω ότι έστησαν τα στελέχη του Προστασίας του Πολίτη με κόμματα και συνδικαλιστές, ώστε να απομονωθούν οι μειοψηφίες των μπαχαλάκηδων. Τέλος καλό, όλα καλά.

Dear Antonis…

ΤΟ ΕΛΑΒΑ από το γραφείο Τύπου της ΝΔ και σας το μεταφέρω αυτούσιο:

«Antonis, I wish you the best for the elections in Greece (Αντώνη, σου εύχομαι τα καλύτερα για τις εκλογές στην Ελλάδα).

I am sure the Greek people deserve better government and strong majority for change in your country (Είμαι βέβαιος ότι οι Ελληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας).

Naturally, you are the right man to do the job. (Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κάνει τη δουλειά)».

ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ είπε ο πορτογάλος Πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο στον Αντώνη Σαμαρά, δηλώνοντας τη στήριξή του στον πρόεδρο της ΝΔ. Δεν ξέρω τίνος ιδέα ήταν στο γραφείο Τύπου της ΝΔ να μεταφέρει τον διάλογο και στα ελληνικά και στα αγγλικά, αλλά το αποτέλεσμα θυμίζει… φροντιστήριο ξένων γλωσσών.