ΕΠΙΣΚΕΨΗ-αστραπή – και μάλιστα νύχτα – του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Πάτρα. Είχε εσωκομματικό ενδιαφέρον. Ο υπουργός Ανάπτυξης πήγε σε δείπνο στο σπίτι του Μιχάλη Κίτρου, που είναι ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα, όπου είχαν κληθεί επώνυμα πρόσωπα της δημοκρατικής παράταξης. Το τραπέζι τελείωσε γύρω στη μία το βράδυ. Οπότε ο Χρυσοχοΐδης συνέχισε αλλού, κάνοντας συνάντηση με τοπικούς νεολαίους του ΠΑΣΟΚ. Είναι το λεγόμενο εσωκομματικό άφτερ.

ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ συνάντηση, ο Χρυσοχοΐδης συμφώνησε με τους συνομιλητές του να γίνει μεγάλη εκδήλωση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα τον Φεβρουάριο. Οχι – σας προλαβαίνω – δεν θα συμπέσει με το καρναβάλι…

Δεν τον έπεισαν

ΣΤΟ ΚΕΝΟ έπεσε μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ Βουλής να πείσει τον Γιώργο Παπανδρέου να αναθερμανθεί ο θεσμός των ΚΤΕ – με συμμετοχή και του ιδίου – ώστε να υποστηριχτούν υπουργοί της κυβέρνησης που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο ξαναζεσταίνει ιδέες που έχουν κρυώσει πια. Αφήστε που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάσταση «αούα». Παρότι ο Παπανδρέου είναι απόλυτα αρνητικός σε προτάσεις όπως αυτή του Κώστα Σκανδαλίδη για εκλογή προέδρου από τους βουλευτές, δεν αποκλείεται η συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη να θυμίσει σε κλίμα – και πιθανώς γυναικείες κραυγές – όσα διαδραματίστηκαν την εβδομάδα του δημοψηφίσματος.