Ποιοι νίκησαν

Οσοι επένδυσαν σε CDS, στη φοροδιαφυγή, στην εισφοροδιαφυγή φάνηκαν, τελικά, πολύ πιο δυνατοί από εκείνους που επένδυσαν στις λαϊκές δυνάμεις. Δυστυχώς, μέσα στους πρώτους είναι και πολλοί που το έπαιξαν και το παίζουν ΠΑΣΟΚ – και αρκετοί αριστεροί, ακόμα και κομμουνιστές. Η δημοκρατική παράταξη έχει προδοθεί, γι’ αυτό χρειάζεται να καθαρθεί.

Γιάννης Κωνσταντινίδης

Στο σπίτι γρήγορα

Ενα κόμμα που μετέτρεψε τη χώρα σε μία μαφιόζικη δημοκρατία, και βεβαίως, μαζί με τη ΝΔ, άνοιξαν την πόρτα εισόδου στους Γερμανούς, αφού πρώτα ορισμένοι τα έπιασαν χοντρά από τη Siemens, δεν αφήνει άλλα περιθώρια. Και τα δύο κόμματα πρέπει να αφανιστούν, αν ο ελληνικός λαός έχει ακόμη κότσια. Μαζί με τα δύο αυτά κόμματα της αμαρτίας, θα πρέπει να ταφεί και ο επιγονισμός οριστικά και να ανοίξει ο δρόμος για σύγχρονη πολιτική σκέψη. Αυτός είναι ο ένας και μοναδικός δρόμος, αν θέλουμε μετά να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των φίλων μας Γερμανών, που θέλουν να μας κολλήσουν γκαουλάιτερ. Παλιότερα μάς έστελναν βασιλιάδες, τώρα η Μέρκελ, που μας ήλθε από την Ανατολική Γερμανία να μας διδάξει δημοκρατία, μας στέλνει κυνικά καθοδηγητές, δηλαδή κομισάριους. Το πιο τίμιο για τους πολιτικούς του ΠΑΣΟΚ είναι να πάνε σπίτι τους.

Στέργιος Μπάκας

Δημοκρατική παράταξη;

«Η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι κατ’ ανάγκην κακή ιδέα. Η διάλυση της Δημοκρατικής Παράταξης, όμως, θα είναι ολέθρια». Πολλά σημειώματα στις σελίδες του διαλόγου για την Κεντροαριστερά καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα. Αλλά αυτό που έχουμε, δικαιούται κανείς να το ονομάζει «δημοκρατική παράταξη»; Οσοι πιστεύουν ότι αυτό το ΠΑΣΟΚ είναι δημοκρατική παράταξη είναι μακριά νυχτωμένοι. Ρίξτε μια ματιά στη συμπεριφορά των κυβερνώντων τα τελευταία χρόνια προς τους πολιτες αυτής της χώρας (ΜΑΤ – δακρυγόνα – ξύλο της αρκούδας στους συνταξιούχους, φόροι που μας στέγνωσαν) και ανασκευάστε την τοποθέτησή σας όσον αφορά το «δημοκρατική». Και για να τελειώνω, ένα μένει να γίνει. Διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Δεν αξίζει να υπάρχει. Και όχι μόνο αυτό το κόμμα. Η ΝΔ είναι ακόμα χειρότερη.

Θανάσης Μπεναρδής, Νέα Λιόσια