Πανικός

Αν «έπεσε» το Ιντερνετ προχτές το βράδυ ήταν γιατί ο Τζακ Γουάιτ έδωσε καινούργιο κομμάτι για κατέβασμα. Εγινε πα-νι-κός. Ο Μαρκ Ρόνσον σχολίαζε στο twitter του: «Το σχέδιό του είναι να δούμε όλοι την τρέλα του Ιντερνετ και να αγοράσουμε γραμμόφωνα. Είναι έξυπνος άνθρωπος». Την επόμενη μέρα ο Ρόνσον κατάφερε να κατεβάσει το «Love Interruption». Μπορείτε και εσείς εδώ http://thirdmanrecords.com/ Είναι από το πρώτο σόλο άλμπουμ του Τζακ που θα λέγεται «Blunderbuss» και θα κυκλοφορήσει στις 23 Απριλίου.

Γκόσπελ

Πρώτη σόλο δουλειά και του Εφριμ Μάνουελ Μενούκ, των Godspeed You! Black Emperor και των Three Silver Mt Zion, το «High Gospel» (Constellation) όπου παίζει τα δικά του προσωπικά μπλουζ, σαν να αφιερώνει συνεχώς σε πρόσωπα που αγαπάει, αποχαιρετάει ή υποδέχεται, σαν να κάνει καντάδα στην πόλη του, το Μόντρεαλ, και σαν να λέει το παράπονό του ώσπου να βρει γαλήνη («Ι’ m no longer a motherless child). Εμείς που ακούμε όχι. Κάτω από μια στρώση θορύβου ξεπροβάλλει μελωδία ή το μάντρα που σε υπνωτίζει. Το βάζεις μαζί με τα άλλα «εναλλακτικά γκόσπελ» και λοιπά αγχωτικά, και βοήθειά μας.

Δύο Σουηδέζες

Δύο μικρές Σουηδέζες αγαπούν την Εμιλου Χάρις πιο πολύ από τους ABBA και ενώ θα μπορούσαν να διασκευάσουν το «Mama Mia» έστω σε μια μετά κάντρι βερσιόν, οι First Aid Kit (αδελφές Τζοάνα και Κλάρα Σόντερμπεργκ) τραγουδάνε το «Emmylou». Μάλιστα γύρισαν το βίντεο – μαθαίνω – στα γενέθλια του Γκραμ Πάρσονς στο Τζόσουα Τρι, στο σημείο όπου φίλοι του Πάρσον έκλεψαν και αποτέφρωσαν τον νεκρό, όπως ήταν η επιθυμία του. Οι First Aid Kit, με το «Lion’s Roar» (Wichita) ακολουθούν τα μουσικά ίχνη του Πάρσονς, ξεπερνούν κλισέ και φτιάχνουν όμορφα τραγούδια.

Λάνα, ξανά

Η Lana Del Ray αφού κατάφερε να ασχολούνται όλοι με τα συμπαθητικά τραγούδια της, το κινηματογραφικό της όνομα, το σοφά μελετημένο στυλ της και αφού είναι ήδη υποψήφια για βραβεία (ΝΜΕ award, αλλά έρχονται κι άλλα) με το «Born To Die» (Intercope) ετοιμάζεται να επανακυκλοφορήσει και το προηγούμενο, που είχε περάσει κάπως αόρατο, το άλμπουμ «Lizzy Grant». Πείτε ότι δεν το περιμένατε…