ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ της πολιτικής που ασχολείται με την Ιστορία αποκάλεσε στη Βουλή τον Κώστα Σημίτη, χωρίς όμως να τον κατονομάσει, ο Παντελής Οικονόμου. Αφορμή η κριτική από τον πρώην πρωθυπουργό στο Βερολίνο για το Μνημόνιο. Ο Παντελής, που πολιτικά δεν τά ‘χε ποτέ καλά με τον Σημίτη, στήριξε τον Γιώργο Παπανδρέου. Λογικό, τον έκανε αναπληρωτή υπουργό.

Νέα μεταγραφή

ΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ της Δημοκρατικής Αριστεράς θα πολιτευθεί τελικά ο Βασίλης Οικονόμου. Πράγμα που σημαίνει ότι το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών που εμπνεύσθηκε ο Γιάννης Δημαράς δύσκολα θα μετατραπεί σε ΠΑΣΟΚ-2. Αλλωστε, η Σοφία Σακοράφα επέλεξε πολιτική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου επίσης κατέληξαν Κουρουμπλήδες και Μητρόπουλοι. Η μεταγραφή επισημοποιείται τη Δευτέρα.

Καλλιτεχνικές διαφωνίες

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ έχει διαφορές απόψεων για καλλιτεχνικά θέματα. Επαινετικός, με αναφορά στα ξένα δημοσιεύματα, για τον πρόωρα χαμένο Θόδωρο Αγγελόπουλο ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης. Αντιθέτως, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης επέμεινε ότι ο σκηνοθέτης εξέφρασε την εκδοχή μιας διεθνιστικής κοσμοπολίτικης Αριστεράς. Αυτά, στο περιθώριο ερώτησης στη Βουλή για το Σκοπιανό.