[…] το Εθνικό Θέατρο ανεβάζει την Πέμπτη στο «Βασιλικό» το έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Ο Πατέρας» κατά μετάφρασιν Νίκου Γκάτσου, σκηνοθεσία Αλέξη Μινωτή, με σκηνικά Κλ. Κλώνη και κοστούμια Αντ. Φωκά. Τους κυρίους ρόλους ερμηνεύουν ο Αλέξης Μινωτής, η Κατίνα Παξινού και η Χριστίνα Καλογερίκου […]. 29 Ιανουαρίου 1962.

Η πρεμιέρα της επιθεωρήσεως «Η Αθήνα τη νύχτα» που επρόκειτο να δοθή αύριο στο «Ακροπόλ» ανεβλήθη για την Παρασκευή το βράδυ. Στην νέα επιθεώρησι θα εμφανισθή ο μουσικός θίασος με επί κεφαλής τον Ορέστη Μακρή, την Ρένα Ντορ και τον Γιάννη Γκιωνάκη και ο θίασος πρόζας με επί κεφαλής τον Νίκο Σταυρίδη. Επίσης εκτός από το μπαλέττο Τάκη Βαρλάμου – Μαρίας ντε Πετρίλλο θα συμπράξη και το αγγλικό μπαλέττο «Φολλί ντε Λοντρ». 31 Ιανουαρίου 1962.

Κατά πληροφορίας από την Μπον, η Κρατική Όπερα της γερμανικής πρωτευούσης ανέβασε την «Μανόν Λεσκώ» του Πουτσίνι με την Ελληνίδα υψίφωνο Σγούρδα στον επώνυμο ρόλο. Ο Γερμανός κριτικός Χανς Σούρμαν γράφει σχετικά: « […]. Η Αντιγόνη Σγούρδα (φωτογραφία), η Ελληνίς αυτή καλλιτέχνις με το λαμπρό μέλλον που έχει ήδη φθάσει την τελειότητα, «ξέρει» να τραγουδάη με κατανόησι και να «υποτάσσει» το ταμπεραμέντο της, στην τέχνη της και τις απαιτήσεις του ρόλου της […]. 1 Φεβρουαρίου 1962.