Η Ελλάδα σήμερα είναι δέσμια από τη μια των λαϊκιστών-οπορτουνιστών και από την άλλη του αριστεροφασισμού με τους τραμπουκισμούς και τις καταλήψεις. Ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι που ακόμη και μετά το ναυάγιο υπάρχουν άνθρωποι στο πολιτικό μας σύστημα που επιμένουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Εντυπωσιάζομαι και με φοβίζει που ο αριστεροφασισμός αρχίζει να γίνεται κοινωνικά αποδεκτός, να θεωρείται δικαίωμα του κάθε ανεύθυνου να ασκεί βία. […]

Η Ελλάδα σερνόταν πάνω στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις με την πρόφαση ότι η κρίση είναι συστημική και αφορά όλη την Ευρώπη. Δεν μπορείς όμως να ρίχνεις τις ευθύνες στους άλλους, όταν εσύ δεν αναλαμβάνεις τις δικές σου ευθύνες. Τα στελέχη της κυβέρνησης όμως και τώρα δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, χάριν της μικροπολιτικής τους. Αποτύχαμε λόγω της μη εφαρμογής του προγράμματος σωτηρίας από τους υπεύθυνους υπουργούς και όχι εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών του Παπανδρέου.

Εμείς εξαντληθήκαμε στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, στα ταξί και στις δικηγορικές εταιρείες. Αστεία δηλαδή πράγματα, μπροστά στα βασικά και κύρια προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει η χώρα.

Η κυβέρνηση έβρισκε πάντα ευκολότερο να αυξάνει τους φόρους από το να απολύσει και να μειώσει τον υπερδιογκωμένο κρατικό μηχανισμό και να διώξει όλους αυτούς που διορίστηκαν με κομματικά κριτήρια, γεγονός που όξυνε την ύφεση. Φαίνεται πως η χώρα είναι «ανίκανη να αλλάξει» ακόμη και σε καιρούς έσχατης ανάγκης;

Η Ελλάδα δεν έχει άλλη εκλογή από το να εφαρμόσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Ολα τα πακέτα διάσωσης του κόσμου δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν, εάν δεν αντιμετωπιστούν αξιόπιστα οι αιτίες της κρίσης.

Πάψτε λοιπόν να γλείφετε την καραμέλα του δημοψηφίσματος, που σας έδωσε το πολιτικό κατεστημένο (εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ) φοβούμενο πως θα χάσει την κυριαρχία του παιχνιδιού και θα παραγκωνιστεί, με τη σύμπραξη βέβαια και των ΜΜΕ, εξυπηρετώντας δικά τους συμφέροντα.

Δεν νομίζω, επίσης, πως κατοχυρώνεται η αξιοπιστία μας ως χώρας, αν αναλάβει την προεδρία του κόμματος π.χ. ένας Χρυσοχοΐδης είτε ένας Βενιζέλος. Καλώς ή κακώς, ο μόνος που σήμερα είναι αξιόπιστος στην Ευρώπη είναι ο νυν Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος. Αυτό υπαγορεύει την ανάγκη συνέχισης της διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο, ει δυνατόν με μια μεγάλη κοινοβουλευτική υποστήριξη. Αν αυτή δεν είναι δυνατή και αναγκαστούμε σε εκλογές, όπως το θέλει ο κ. Σαμαράς, τότε θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προτείνει υποψήφιό του τον νυν Πρωθυπουργό.

Ο Γιώργος Κουργιεράκης είναι τέως Γραμματέας της οργάνωσης ΠΑΣΟΚ – Μανχάιμ Γερμανίας