Την εποχή των λεωφορειούχων

1960: «Εταλαιπώρησαν χθες διά μίαν ακόμη φοράν και κατά έναν ακόμη τρόπον το αθηναϊκόν κοινόν οι αστικοί λεωφορειούχοι Αθηνών με την απεργίαν ή μάλλον το λοκ άουτ που εκήρυξαν. Και αυτό ήτο το μόνον που επέτυχον. Θέλοντας να εξαναγκάσουν εκβιαστικώς την Κυβέρνησιν να παραχωρήση εις αυτούς τας κενωθείσας γραμμάς και να μην προβή εις την ίδρυσιν του σχεδιαζομένου Κρατικού Οργανισμού Μεταφορών». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Εβλεπαν από τότε το νέφος, αλλά…

1966: «Βαρειά άρρωστη, δύσμορφη και γηρασμένη πόλη είναι η Αθήνα και ήδη το 64% της ατμόσφαιρας σε ύψος 150 μέτρων καλύπτεται από καπνούς και καυσαέριο (σ.σ.: αργότερα το ονόμασαν νέφος), τόνισαν οι ομιλητές στο Ε’ Αρχιτεκτονικό Συνέδριο που γίνεται στην Αθήνα. Τι φταίει; Υπάρχει μεγάλη έλλειψη πρασίνου. Στις δυτικές και βορειοδυτικές συνοικίες του Δήμου Αθηναίων ουσιαστικά δεν υπάρχει πράσινο. (…) Ολόκληρες περιοχές που ήταν προηγουμένως αγροί μετεβλήθησαν σε οικόπεδα και οικισμούς, εκτός εγκεκριμένου σχεδίου, χωρίς ηλεκτρικό, νερό, αποχέτευση, δρόμους». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο Νίξον πρόεδρος

1969: «Ορκίζεται σήμερα το απόγευμα ο Ρίτσαρντ Νίξον, 37ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. (…) Ο απερχόμενος πρόεδρος Λ. Τζόνσον παρηκολούθησεν χθες για τελευταία φορά ως πρόεδρος τη Θεία Λειτουργία στην Ουάσιγκτον». («ΤΑ ΝΕΑ»)