# «Πάγωσε», γράφτηκε στον Τύπο, η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα από τον αρμόδιο υπουργό, ενώ προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας ακύρωση της απόφασης για την ανέγερση ο μητροπολίτης Πειραιώς. Κοντεύουν δέκα χρόνια που έρχεται το θέμα και ξανάρχεται. Αδιανόητο είναι ότι η αντίθεση στηρίζεται στο επιχείρημα πως η Ελλάδα είναι «χριστιανική χώρα». Και επειδή λοιπόν είναι χώρα κατά το πλείστον χριστιανών, μέρος των χριστιανών θεωρεί χριστιανικό να εμποδίζει όσους ανήκουν σε μια άλλη θρησκεία να έχουν χώρους λατρείας και προσευχής.
# Αναρωτήθηκαν άραγε οι πολέμιοι της απόφασης να χτιστεί τζαμί στην Αθήνα τι σημαίνει αυτή η άρνηση; Θεωρούν άραγε τόσο ανίσχυρη τη δική τους θρησκευτική αλήθεια και την Εκκλησία; Ενα μοναδικό ισλαμικό τέμενος, ενώ θα έπρεπε με τα δεδομένα των καιρών να υπάρχουν πολλά μικρά τεμένη σε πολλά σημεία της Αττικής. Τι άλλο μπορεί να σημαίνει η θέση ότι κινδυνεύει, κατά τη γνώμη τους, η ορθόδοξη χριστιανική πίστη και Εκκλησία από την ύπαρξη και μόνο ενός μοναδικού ναού για να προσεύχονται και ενός νεκροταφείου για να κηδεύονται οι μουσουλμάνοι σε αυτή την πόλη;
# Ζούμε σε δύσκολους καιρούς, άρα χρειάζεται παραπανίσια σωφροσύνη. Ο μητροπολίτης Πειραιώς δυστυχώς συνηθίζει τις υπερβολές. Η προσφυγή του κατά της απόφασης περιέχει επιχειρήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση αλλά και την κρίση θεσμών και ηθών. Ονομάζει πρόσφορη για την απόφαση την «κρίση θεσμών και ήθους». Ακόμα χειρότερα γράφει ότι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, «τα θρησκευτικά δικαιώματα των μουσουλμάνων είναι το τελευταίο που θα ενδιέφερε τους Ελληνες».

# Εάν δεν «έπληττε» τη χώρα κρίση «ήθους», τότε θα εμποδιζόταν πιο αποτελεσματικά στη χώρα η λατρεία μιας άλλης μεγάλης θρησκείας; Και θα έπρεπε να είναι πλούσιοι οι Ελληνες για να μην αδιαφορούν για τα θρησκευτικά δικαιώματα των «άλλων»; Ας ξεχάσουμε τη δημοκρατία στο θέμα κι ας μείνουμε στη θρησκεία. Εχω και άλλοτε ομολογήσει ότι δεν ξέρω τα θρησκευτικά ζητήματα. Οσο πάντως τα καταλαβαίνω, δεν είναι καθόλου σύμφωνες με τους χριστιανικούς κανόνες αυτές οι θέσεις.