ΑΠΟ το σκηνικό κάτι λείπει, ή μάλλον κάποιος λείπει. Είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και μετρήσεις, αν στηνόταν κάλπη στη βάση κατά τα πρότυπα του 2007 και του 2004 ο υπουργός Υγείας θα ήταν το φαβορί. Για να τσεκάρει το ρεύμα του επισκέφθηκε – όχι τυχαία – τους περισσότερους νομούς της Βόρειας Ελλάδας – της Θεσσαλονίκης συμπεριλαμβανομένης – με πρόσχημα την επιθεώρηση των ΠΕΣΥ.
ΩΣΤΟΣΟ η γενικότερη σύμπλευση των υπολοίπων στη γραμμή που εκφράζει ο «φίλος του για 40 χρόνια» υπουργός Οικονομικών φαίνεται να τον φέρνει σε αμηχανία. Και δεν πρέπει να είναι άνευ αξίας η απορία που διατυπώνει κατ’ ιδίαν: «Μήπως αρχίσουν μερικοί να μου λένε ότι είναι η σειρά του Βαγγέλη;». Ο Τζουμάκας επί σκηνής

ΑΥΤΟ ΠΟΥ μπορεί να ταράξει τα νερά στο ΠΑΣΟΚ είναι η επιθετική επανεμφάνιση του Στέφανου Τζουμάκα στο προσκήνιο. Ακόμη και αν δεν καταθέσει εν τέλει υποψηφιότητα για πρόεδρος, η αιχμηρή ρητορική του δημιουργεί ανασφάλεια σε αρκετούς. Υπάρχει η εμπειρία από τον τρόπο που δυναμίτιζε την υποψηφιότητα Βενιζέλου το 2007, αλλά και παλαιότερες εσωκομματικές συγκρούσεις του. Εκτός Βουλής σήμερα, αλλά πρώην μέλος του ΕΓ και πρώην υπουργός, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και δεν βάζει πιπέρι στο στόμα του.