Πρόωροι πανηγυρισμοί στην Κύπρο

1957: «ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Ενώ αναμένεται από ώρας εις ώραν ανακοίνωσις του ονόματος του νέου πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρεταννίας, από όλον τον κόσμον μεταδίδονται πληροφορίαι χαιρετίζουσαι την παραίτησιν του σερ Αντονι Ηντεν, ως μέγιστον δώρον του 1957 διά την ειρήνην. (…) Εις την Κύπρον η είδησις έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από πλευράς του Κυπριακού λαού, ο οποίος αναμένει τώρα απαλλαγήν της Κύπρου από τον Χάρντιγκ, επιστροφήν του Εθνάρχου Μακαρίου και καλυτέρας δυνατότητας διευθετήσεως του Κυπριακού μετά την θεωρουμένην ως βεβαίαν πτώσιν και του Λέννοξ Μπόιντ, υπουργού Αποικιών. (…)». («ΤΑ ΝΕΑ»)

«Μετ’ αλλήλων» και «µετ’ άλλων»

1973: «Ο Στάθης Παναγούλης και οι 12 συγκατηγορούμενοί του, των οποίων η δίκη στο Εκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών προσδιορίστηκε οριστικά για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, παραπέμπονται με βασική κατηγορία ότι κατά τα χρονικά διαστήματα από τα μέσα του 1970 ώς τις 11 Νοεμβρίου 1972 «ηνώθησαν μετ’ αλλήλων, ως και μετ’ άλλων ημεδαπών τε και αλλοδαπών, προς διάπραξιν πλειόνων κακουργημάτων, άτινα εισέτι δεν είχον καθορισθή ειδικώς υπό τούτων. (…)». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα σχέδια των κατηγορουμένων προέβλεπαν: Απελευθέρωση και φυγάδευση του Αλέξ. Παναγούλη, κατάληψη αεροπλάνου της «Ολυμπιακής», αρπαγές διπλωματών. (…)». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Τιµή, αλλά µετά θάνατον

1976: «Συνεχίστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο οι εκφράσεις των αισθημάτων λύπης για τον θάνατο του πρωθυπουργού της Λαϊκής Κίνας, Τσου Εν Λάι. Ο Γενικός Γραμματεύς του ΟΗΕ κ. Κ. Βαλντχάιμ χαρακτήρισε τον Τσου Εν Λάι, σε μήνυμά του προς την κινεζική κυβέρνηση, ως «έναν από τους ικανότερους και πιο πεπειραμένους πολιτικούς της εποχής μας». Ο Τσου Εν Λάι πέθανε σε ηλικία 78 ετών από καρκίνο». («ΤΑ ΝΕΑ»)