Η βοήθεια ήταν… δανεικά!

1960: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Αι Ηνωμέναι Πολιτείαι είναι πρόθυμοι να έλθουν εις συμβιβασμόν με την Σοβιετικήν Ενωσιν επί του χρέους της τελευταίας εκ της βοηθείας υπό μορφήν εκμισθώσεως και δανεισμού την οποίαν έλαβεν κατά τον Β’ Παγκόσμιον Πόλεμον, ούτως ώστε να εκλείψη οριστικώς το ζήτημα που προκαλεί δυσχερείας εις τας Αμερικανοσοβιετικάς σχέσεις». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Προς τον θρίαμβο του 54%…

1964: «Από την πρωίαν σήμερον η χώρα εισήλθεν εις προεκλογικήν περίοδον. Το διάταγμα διαλύσεως της Βουλής και προκηρύξεως εκλογών διά την 16ην Φεβρουαρίου, δημοσιευθέν εις έκτακτον φύλλον της «Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» εθυροκολλήθη χθες την 10ην νυκτερινήν εις την Βουλήν. Ως ημερομηνία συγκλήσεως της νέας Βουλής ορίζεται η 19η Μαρτίου… Ως ανεκοίνωσεν ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου κ. Γ. Παπανδρέου οι συνδυασμοί του κόμματος θα ανακοινωθούν την Κυριακή και ο ίδιος θα είναι επικεφαλής του συνδυασμού της Ε.Κ. εις την Θεσσαλονίκην». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ελληνικό πετρέλαιο

1974: «Παρά την επιφυλακτικότητα που επικρατεί μέχρι στιγμής, διάχυτη είναι η αισιοδοξία ότι το πετρελαιοφόρο στρώμα που «εκτύπησε» σε βάθος 2.624 μέτρων το πλωτό γεωτρύπανο στη θαλάσσια περιοχή της Θάσου, είναι πλούσιο. Σύμφωνα με ορισμένες προβλέψεις, η περιεκτικότητα του κοιτάσματος… ανέρχεται σε 750 εκατομμύρια κυβικά μέτρα πετρελαίου, αριθμός που μεταφράζεται σε δύο δισεκατομμύρια 250 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου». («ΤΑ ΝΕΑ»)