Εβαζε όρους, για το Φορολογικό…

1966: «Ο αρχηγός της ΕΡΕ κ. Π. Κανελλόπουλος ολοκληρώνει σήμερα με τους συνεργάτες του τη διατύπωση του σημειώματος – τελεσιγράφου στο οποίον περιέχονται οι συγκεκριμένοι όροι της ΕΡΕ για την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου. Το σημείωμα θα επιδοθή πιθανώτατα αύριο στον κ. Στεφανόπουλο… Η ΕΡΕ ζητά εγγυήσεις ότι παράλληλα με τη φορολογία θα γίνουν περικοπές των «αντιπαραγωγικών δαπανών»». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Γαλλο-αµερικανικές κόντρες

1972: «ΠΑΡΙΣΙ: «Μίλησε για λογαριασμό του Πεκίνου», στις παραμονές της επίσκεψης του προέδρου Νίξον στην Κίνα, ο πρόεδρος της Γαλλίας Ζωρζ Πομπιντού, όταν εξαπέλυσε, χθες, σφοδρή επίθεση εναντίον της πολιτικής που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Βιετνάμ. Αυτή τη γνώμη εξέφραζαν σήμερα οι εδώ ξένοι παρατηρηταί, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι η επίθεση Πομπιντού εναντίον Νίξον εκδηλώνεται λίγο μετά τη συνάντηση των δύο προέδρων στις Αζόρες και σε εποχή που ο Νίξον κάνει ό,τι μπορεί για να πείσει τους ηγέτες της Κίνας ότι, όσα θα συζητήσει μαζί τους, τα έχει μελετήσει και με τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών και, ως ένα σημείο, εκφράζει και τις απόψεις τους». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο πρώτος «Λούνικ» στο Διάστημα

1958: «Ο πρώτος σοβιετικός διαπλανητικός πύραυλος «Λούνικ» ο οποίος αποκαλείται «τεχνητός κομήτης» και «κοσμικόν διαστημόπλοιον», αφού διήλθεν χθες την αυγήν από το πλησιέστερον σημείον της Σελήνης και μετέδωσε εις επιγείους σταθμούς πολυτίμους επιστημονικάς πληροφορίας, συνεχίζει την ιλιγγιώδη πορείαν του προς το Διάστημα διά να καταστή δορυφόρος του Ηλίου…». («ΤΑ ΝΕΑ»)