Σήμερα γιορτάζουμε τα Φώτα! Ολες τις άλλες μέρες γιορτάζουμε αυτούς που μας αλλάζουνε τα φώτα!..

Επιτέλους: Δύο εισαγγελείς μίλησαν για τις παρεμβάσεις που δέχθηκαν σε οικονομικές υποθέσεις που εξετάζουν. Για να καταλάβουν τελικά κάποιοι ότι η Δικαιοσύνη μπορεί να είναι τυφλή, αλλά δεν είναι και… μουγγή!..

Και δεν μας έφθαναν όλα, έρχεται τώρα και η Κομισιόν και ζητάει πίσω τα 500 εκατ. ευρώ που έδωσε σαν αποζημίωση στους αγρότες του Κάμπου! Φοβάμαι ότι οι αγρότες θα επιστρέψουν το χρέος εις είδος και μάλιστα απ’ αυτά που καλλιεργούν. Ητοι αγγούρια και ντομάτες!

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε προχθές μια μικροεπέμβαση στο αριστερό του μάγουλο! Πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ν’ απαιτεί να γίνει μια μικροεπέμβαση και στο… δεξιό του μάγουλο!

Ερχεται το νέο πολυνομοσχέδιο. Ερχεται η νέα πολυεξόντωσή μας.

Στο πρώτο τροχαίο του χρόνου που καταγράφηκε το θύμα – μια θηλυκή λύκαινα – ανήκε στην άγρια πανίδα! Η χρονιά θα συνεχισθεί με τα συνήθη τροχαία θύματα της… ήμερης πανίδας!

Ο πρώην ηθοποιός και νυν δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος βούτηξε σήμερα των Φώτων στο λιμάνι της Στυλίδας για να πιάσει τον σταυρό! Δεν ξεχνάει ποτέ ότι… ηθοποιός σημαίνει φως!..

Αυξάνεται η στρατιωτική θητεία άλλους τρεις μήνες! Φαίνεται πως ακολουθεί παράλληλη πορεία με τη θητεία αυτής της κυβέρνησης!..

Των Φώτων σήμερα. Μόνο μην το μάθουν στην ΔΕΗ και μας βάλουν νέο… χαράτσι!

Ο Λουκάς Παπαδήμος βρέθηκε την Πρωτοχρονιά κοντά στους αστέγους της Αθήνας και τους είπε: «Είστε πολύ τυχεροί που κοιμάστε κάτω απ’ τ’ αστέρια. Τα σπίτια είναι φυλακές που έχουν ενοίκια και λογαριασμούς να πληρώσουν!». Και δεν τους είπε και το καλύτερο. Οτι οι άστεγοι, μετά τη βροχή, βλέπουν σε πρώτη μετάδοση και το… ουράνιο τόξο!

Στο τραπέζι οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα από την τρόικα, που απαιτεί πακέτο περικοπών. Αυτοί ό,τι πουν: Αυτοί έχουν το μαχαίρι, έχουν το πιρούνι, έχουν και το τραπέζι!..

Μην ανησυχείτε καθόλου. Δεν γυρίζουμε στη δραχμή. Το πολύ πολύ να γυρίσουμε στη δεκάρα!

Αφιερωμένη η φράση του Μπέρτολντ Μπρεχτ σε όλους τους καθημερινά απολυμένους από τη δουλειά τους, σε όποιο κλάδο και αν ανήκουν: «Οταν ήρθαν να πάρουν τους Τσιγγάνους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Τσιγγάνος! Οταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Οταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Οταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε απομείνει κανείς για ν’ αντιδράσει!..». Και ο νοών… νοείτω!

Και το τελευταίο πιο… «Εργασιακά κεκτημένα!».