Προς την κατάκτηση του Διαστήµατος

1959: «ΜΟΣΧΑ: Εκτακτος ανακοίνωσις δημοσιευθείσα σήμερον εις την Μόσχαν αναφέρει ότι ο σοβιετικός διαπλανητικός πύραυλος, ο εξαπολυθείς χθες προς την Σελήνη, συνεχίζει κανονικώς την πορείαν του διά να φθάση εις τον προορισμόν του. Ο πύραυλος θα έχη διανύση μέχρι της μεσημβρίας το ήμισυ της αποστάσεως. (…) Ο πύραυλος ο οποίος φέρει την επιγραφήν «ΕΣΣΔ 1959» και εξαπολύθη επί τη ευκαιρία του συγκαλουμένου 21ου Συνεδρίου του Κ.Κ. της Σοβιετικής Ενώσεως, αποτελείται από πολλούς «ορόφους» ο τελευταίος των οποίων έχει βάρος 1.472 χιλιόγραμμα, μη υπολογιζομένων των καυσίμων». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Φουντώνει ο Ανένδοτος

1963: «Η έντασις του ανενδότου αγώνος, την οποίαν προανήγγειλεν η Μείζων Αντιπολίτευσις διά του αρχηγού της κ. Γ. Παπανδρέου, θα λάβη συγκεκριµένην µορφήν εντός των ηµερών. Ούτω την προσεχή Τρίτην αρχίζει εις την Βουλήν η συζήτησις επί της συµβάσεως διά το διυλιστήριον πετρελαίου, κατά την οποίαν η Αντιπολίτευσις θα ασκήση οξύτατον έλεγχον κατά της Κυβερνήσεως, περί τα τέλη δε Ιανουαρίου θα ξεκινήση η εκστρατεία εις την ύπαιθρον ολοκλήρου της κοινοβουλευτικής οµάδος του Κέντρου, µε επικεφαλής τον αρχηγό του Κόµµατος». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Το ωραιότερο επάγγελμα του κόσμου

1974: «ΠΑΡΙΣΙ: «Το επάγγελμα του ηθοποιού είναι το ωραιότερο επάγγελμα του κόσμου και εγώ, 53 ολόκληρα χρόνια, νοιώθω κάθε μέρα βαθειά ικανοποίηση που μπορώ να ασκώ ένα επάγγελμα που αγαπώ με πάθος». Στα 74 χρόνια του ο γόης του Γαλλικού σινεμά Σαρλ Μπουαγιέ «εξομολογείται» σε Γάλλο δημοσιογράφο και ετοιμάζεται για την 93η ταινία του με σκηνοθέτη τον Αλαίν Ρεναί». («ΤΑ ΝΕΑ»)