Η κρίση στην ευρωζώνη είναι μια τραπεζική κρίση, η οποία πήρε τη μορφή κρίσης χρέους, κρίσης των κρατών και σήμερα κινδυνεύουμε η κρίση αυτή να μετεξελιχθεί σε κρίση δημοκρατίας. (...)
Χρειάζεται να βρεθούμε ξανά δίπλα στον πολίτη. Να τον ακούσουμε. (...) Χρειάζονται νέες πολιτικές και νέα πρόσωπα που δεν θα παραπέμπουν στο παρελθόν, που δεν θα είναι ταυτισμένα με καταστάσεις που προκαλούν αρνητικούς συνειρμούς, που προκάλεσαν την κοινωνία με τη συμπεριφορά τους. Χρειάζονται απτά δείγματα στους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα εξουσίας καταπολεμά σοβαρά τη διαφθορά και δεν θωπεύει ή τιμωρεί για τα μάτια του κόσμου αυτούς που επιχείρησαν να «παίξουν» με τον ιδρώτα του ελληνικού λαού. (...) Απαιτείται επίσης σοβαρή πολιτική βούληση για το χτύπημα της φοροδιαφυγής. Επιτέλους, να πληρώσουν και αυτοί που ώς τώρα δεν έχουν πληρώσει τίποτα ενώ ήταν παρόντες στην εποχή της χυδαίας οικονομίας, παρόντες σε κάθε μεγάλο φαγοπότι. (...) Επίσης χρειάζεται η επανίδρυση του κοινωνικού κράτους. (...) Και μια νέα ιδρυτική διακήρυξη που να τα εμπεριέχει όλα αυτά. Μία νέα διακήρυξη που θα εξηγεί ποιος είναι ο νέος στόχος, ποιο είναι το νέο όραμα, ποια είναι η νέα κατεύθυνση. Το ΠΑΣΟΚ στα 37 του χρόνια, μπορεί να πρωταγωνιστήσει για άλλη μία φορά και να δώσει αυτό τις απαντήσεις. Απαντήσεις που όμως σίγουρα θα είναι εμπλουτισμένες με περισσότερη Δημοκρατία και περισσότερη Αγάπη και Αλληλεγγύη για τον Ανθρωπο.
Ο Γιώργος Σ. Φραγγίδης είναι βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ
Ακολουθήστε τα ΝΕΑ στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στα ΝΕΑ