Τι λέγαμε; Πως ο κόσμος της όπερας, όσο στις πωλήσεις CD τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο, ελπίζει στο «θαύμα» από τη σκηνή των μεγάλων – τουλάχιστον – λυρικών θεάτρων. Και σε σέξι πρότυπα τραγουδιστών, με γοητευτική φωνή και – ει δυνατόν – ακόμη πιο γοητευτική εμφάνιση.

Και όταν λέμε γοητευτική εμφάνιση, για μεν τις κυρίες ελπίζουν να τις δουν (και τις βλέπουν χάρη στο ίματζ μέικινγκ, στο μακιγιάζ και το photoshop!) με στυλ μοντέλου και με την ανάλογη ένδυση, για δε τους κυρίους ελπίζουν να τους δουν – στη σκηνή, βεβαίως – δίχως… ένδυση. Γυμνούς ή έστω ημίγυμνους, με εύρωστα στήθη και ανάλογους κοιλιακούς.

Ειδικά βαρύτονο που να θέλει να τον δει ο κόσμος της όπερας δίχως (τουλάχιστον) το πουκάμισό του επί σκηνής έχει χρόνια να χειροκροτήσει. Με τους τενόρους κάτι γίνεται, αλλά με τους βαρύτονους… λίγα πράγματα.

Να λοιπόν που μετά τον κύριο… Νετρέμπκο, τον μπάσο Εργουιν Σροτ που μαζί με την κυρία του έχουν αναδειχθεί στο «πιο σέξι ζευγάρι της όπερας» (άλλο αν η Αννα Νετρέμπκο έχει πάρει τα κιλάκια της), η όπερα έχει αποκτήσει και έναν σέξι βαρύτονο. Και μάλιστα ιδανικό για έναν από τους πιο δημοφιλείς ρόλους: του Ντον Τζιοβάνι – Δον Ζουάν, στην ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ.

Οπως θα διαπιστώσουμε απόψε στις 20.00 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πέντε πόλεις σε απευθείας μετάδοση, σε HD (υψηλή ποιότητα ήχου και εικόνας) από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Μαριούζ Κβιτσίεν (Μariusz Kwiecien για τους πολωνομαθείς) από την Κρακοβία θεωρείται και είναι ο «καλύτερος Ντον Τζιοβάνι της εποχής μας» – που συν τοις άλλοις μπορεί να γοητεύσει τους οπερόφιλους και δίχως το πουκάμισό του από σκηνής.

«Ωραία φωνή» είναι εκείνο που αποδίδουν στον γεννημένο στην Κρακοβία και μαθητή της Metropolitan Opera βαρύτονο. Μάρτυρας και το CD «A Night at the Opera» (Μια νύχτα στην Οπερα) της Naxos.