Αύριο, λόγω των διεξαγομένων βουλευτικών εκλογών, δεν θα λειτουργήσουν τα θέατρα και οι κινηματογράφοι. 28 Οκτωβρίου 1961.

Ο Δημήτρης Χορν απεφάσισε όπως αφιερώση στη μνήμη του Γιώργου Παππά την πρεμιέρα του «Ταξιδιώτη χωρίς αποσκευές» […] στο «Κεντρικό». Οπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Παππάς, με τον οποίο ο Χορν είχε εγκάρδια και γόνιμη καλλιτεχνική συνεργασία προ ετών, ήταν ο πρώτος που ερμήνευσε πριν λίγα χρόνια το έργο του Ανούιγ, του οποίου, άλλωστε, είναι και ο μεταφραστής. 1 Νοεµβρίου 2011.

Απόψε το «Θέατρο Τέχνης» ανεβάζει το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Η άνοδος του Αρτούρο Ούι» σε μετάφρασι Κώστα Σταματίου (φωτογραφία κάτω), σκηνοθεσία Καρόλου Κουν και με σκηνογραφία Γιάννη Στεφανέλλη. Το έργο συνοδεύεται από τη μουσική του Γερμανού συνθέτου Χανς Ντήτερ Χοζάλλα, που το συνώδευε κατά την παρουσίασί του στο Βερολίνο. 1 Νοεµβρίου 1961.

Απόψε στις 8.30 το Εθνικό Θέατρο εγκαινιάζει την νέα του χειμερινή περίοδο με την τραγωδία του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέττα» που ανεβάζεται κατά σκηνοθεσίαν Αλέξη Σολομού, με σκηνογραφίες Κλ. Κλώνη και κοστούμια Αντ. Φωκά. Τον Ρωμαίο υποδύεται ο Δημ. Παπαμιχαήλ και την Ιουλιέττα η Αντιγόνη Βαλάκου. Λαμβάνουν επίσης μέρος η Χριστίνα Καλογερίκου, η Μιράντα, ο Λυκ. Καλλέργης και άλλοι. 2 Νοεµβρίου 1961.