Διεργασίες στο Κυπριακό

1957: «ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Η συζήτησις του Κυπριακού ζητήματος από τους διασκεπτομένους εις την Ουάσιγκτον κ.κ. Αϊζενχάουερ και Μακμίλλαν θεωρείται αναπόφευκτος, με συμμετοχήν μάλιστα και του γενικού γραμματέως του ΝΑΤΟ κ. Πωλ Σπάακ, αλλά η εξεύρεσις βάσεως προς συμφωνίαν μεταξύ Αγγλίας, Ελλάδος και Τουρκίας θεωρείται προβληματική λόγω της βαθείας διαστάσεως μεταξύ των αξιώσεων των ενδιαφερομένων δυνάμεων». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Εκτόνωση στην κρίση της Κούβας

1962: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Η δήλωσις του κ. Χρουστσώφ ότι η Σοβιετική Ενωσις δεν θα παρασυρθή εις εσπευσμένας ενεργείας επί της κρίσεως της Κούβας, νεωτέρα ανακοίνωσις του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης ότι τα σοβιετικά σκάφη με τα φορτία όπλων ήλλαξαν πορείαν και δεν κατευθύνονται προς τον δακτύλιον αποκλεισμού, νυκτερινή έκκλησις του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ου Θαντ προς τους κ.κ. Χρουστσώφ και Κέννεντυ και αι γενικαί αντιδράσεις εις τον κόσμον εδημιούργησαν κύμα υφέσεως εις την πολεμικήν κρίσιν, πιστεύεται δε ότι ο κόσμος διαφεύγει οριστικώς τον κίνδυνον πολέμου, αν δεν υπάρξουν νεώτεροι ανατρεπτικοί παράγοντες». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Το πρώτο Νομπέλ της Ελλάδας

1963: «Στις 2 το μεσημέρι χθες (ώρα Ελλάδος) στην Στοκχόλμη, ο μόνιμος γραμματεύς της Σουηδικής Ακαδημίας κ. Αντερς Οστερλιγκ, εκάλεσε τους δημοσιογράφους και τους ανεκοίνωσε ότι, ύστερα από απόφασιν των 18 μελών της Ακαδημίας, το βραβείο Νόμπελ της Λογοτεχνίας απονέμεται στον Ελληνα ποιητή Γιώργο Σεφέρη… (φωτογραφία από την απονομή). Ο κ. Οστερλιγκ ετόνισε: «Η λογοτεχνία της συγχρόνου Ελλάδος πιθανώς ανέμεινεν επί μακρόν χρόνον διά τον στέφανον της δάφνης…»». («ΤΑ ΝΕΑ»)