Υπερψηφίσθηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο, που πραγματεύεται επί του… τέλους μας!

Τελικά, στο μέλλον θα φθάνουμε να θεμελιώνουμε το συνταξιοδοτικό μας δικαίωμα πριν θεμελιώσουμε το… μισθολογικό μας δικαίωμα!..

Μέσα στη Βουλή ψηφιζόταν η «μητέρα των μαχών». Απ’ έξω, στην Πλατεία Συντάγματος, «ψηφιζόταν» η… «μητέρα των απεργιών». Και σε όλη την Ελλάδα η… μητέρα των σκουπιδιών.

«Με λένε Βάσω. Είμαι καλά. Και σήμερα ψηφίζω το πολυνομοσχέδιο!». «Με λένε Αννα. Είμαι καλά. Και σήμερα ψηφίζω το πολυνομοσχέδιο!» Σ’ έναν κύκλο πιάστηκαν οι «επώνυμοι αντιδραστικοί» του ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν «καθαροί» και ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο…

Κάθε μήνας που μπαίνει, διαβάζουμε ότι θα είναι ο πιο κρίσιμος για την Ελλάδα! Κάθε εβδομάδα που μπαίνει, διαβάζουμε ότι θα είναι η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα. Κάθε μέρα που ξημερώνει, διαβάζουμε ότι θα είναι η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα… και φτου κι απ’ την αρχή…

Δεν στερέψανε μόνον οι ελληνικές τράπεζες από καταθέσεις, στερέψανε και οι ελληνικές τράπεζες… σπέρματος! Φαίνεται πως και οι έλληνες δότες σπέρματος προτιμάνε τις ξένες τράπεζες για τις… «καταθέσεις» τους. Οι δε ελλείψεις στη χώρα μας, αντιμετωπίζονται με εισαγωγές από Δανία και Ισπανία. Πού φθάσαμε; Η Ελλάδα να… εισάγει απ’ το εξωτερικό… λεμόνια, ελιές και… σπέρμα!

Να μου το θυμηθείτε: τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου δεν θα δημοσιευθούν ποτέ. Ενώ αντίθετα τα ονόματα των… μικροοφειλετών του Δημοσίου γίνονται κάθε μέρα «ρόμπες ξεκούμπωτες» από όλα τα μέσα επικοινωνίας…

Κάποτε λέγαμε: «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία!». Σήμερα οι οικονομικές συγγένειες, μας οδήγησαν να λέμε: «Ελλάς-Πόρτο-Γαλλία-Συμμαχία!».

Θυμάστε εκείνες τις παλιές καλές ημέρες που οι τράπεζες μας δίνανε… διακοποδάνεια και εορτοδάνεια; Τουλάχιστον, ας αρχίσουν να μας δίνουν πάλι έστω χαρατσοδάνεια και φοροδάνεια…

Δεν είναι μακριά ο καιρός που οι μόνοι κουκουλοφόροι που θα κυκλοφορούν στην Αθήνα θα είναι οι πολιτικοί που δεν θα θέλουν να… αναγνωρίζονται!

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ψηφίστε το πολυνομοσχέδιο για να έχει η Ελλάδα επόμενη μέρα και όχι νύχτα. Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα!..

Στη Θεσσαλονίκη καίνε τους κάδους των σκουπιδιών, για να καλύψουνε τη δυσωδία που αναδύεται από την πολυήμερη απεργία. Τον χειμώνα σε όλη τη χώρα θα καίνε τους κάδους και τα σκουπίδια, για να… ζεσταθούνε από τις συνεχόμενες αυξήσεις του πετρελαίου.

Η μυρωδιά των σκουπιδιών έφυγε από το Κέντρο της Αθήνας. Οχι γιατί μαζέψανε τα σκουπίδια… Αλλά η μυρωδιά τους καλύφθηκε απ’ τη μυρωδιά των… χημικών!

«Αθήνα διαμαντόπετρα, στης γης το δακτυλίδι». Ε! θυμόμαστε και κανένα παλιό τραγούδι για να… περνάει η ώρα…

Ο,τι στοίχημα θέλετε: την πτώχευση θα μας την περάσουν νύχτα με… διάταγμα!