Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το BBC, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επανέλαβε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η αμερικανική οικονομία σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση στην κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην επικείμενη Σύνοδο της G20 στις Κάννες.

Παράλληλα, οι υπουργοί Οικονομικών της G20 συνεχίζουν να συζητούν στη γαλλική πρωτεύουσα με αντικείμενο την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Αξιωματούχος της Συνόδου που επικαλείται το Reuters δήλωσε ότι υπήρξε πρόταση για ενίσχυση των κεφαλαίων του ΔΝΤ με το ποσό των 350 δισ. δολαρίων.

Ωστόσο, υπουργοί όπως ο Τίμοθι Γκάιτνερ των ΗΠΑ εκτιμούν ότι τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο όσο και η Ευρώπη έχουν επαρκή κεφάλαια για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για πρώτη φορά ο αμερικανός υπουργός εμφανίστηκε περισσότερο αισιόδοξος ότι η Ευρώπη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση για την εξεύρεση λύσης.

«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται είναι η ξεκάθαρη δέσμευση από τις κυβερνήσεις ότι θα κάνουν ό,τι χρειάζεται για την επίλυση του προβλήματος και φαίνεται ότι προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται» τόνισε μιλώντας στο CNBC.

Πάντως, όπως είναι γνωστό, αποφάσεις δεν αναμένεται να ληφθούν -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από