Πετάει πετάει ο «Σπούτνικ»;

1957: «Εις μάτην προχθές οι Αθηναίοι προσπάθησαν να ιδούν τον ρωσικόν τεχνητόν δορυφόρον κατά την προαναγγελθείσαν από το Αστεροσκοπείον της Μόσχας ώραν της διελεύσεώς του υπεράνω της πρωτευούσης. Ο «Σπούτνικ» (φωτογραφία) σύμφωνα με την ανακοίνωσιν… διήρχετο υπεράνω των Αθηνών ακολουθών τροχιάν από του Χαρτούμ, ακριβώς στις 9.36 το βράδυ του Σαββάτου. Τον σοβιετικό δορυφόρο δεν μπόρεσαν να επισημάνουν ούτε τα επιστημονικά ιδρύματα της χώρας. Μόνη ένδειξις που κατέστησεν αντιληπτή την διέλευσίν του ήτο η σύλληψις του χαρακτηριστικού σήματος «μπιπ» από τον παράκτιον σταθμόν του ΟΤΕ εις Γλυφάδαν». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Το Ιρλανδικό τρομάζει την Αγγλία

1969: «ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Η Βρεττανία πιθανόν να βρεθή στην ανάγκη να αποσύρη στρατεύματά της που είναι στη διάθεση του ΝΑΤΟ ή που σταθμεύουν σε υπερπόντια εδάφη, προκειμένου να αντιμετωπίση την εκρηκτική κατάσταση στη Βόρειο Ιρλανδία. Στη δήλωση αυτή προέβη ο Βρεττανός υπουργός της Αμύνης κ. Χήλυ (φωτογραφία) στη Βουλή των Κοινοτήτων και ετόνισε ότι τα αγγλικά στρατεύματα θα πρέπει να μείνουν στην ταραγμένη αυτή χώρα για πολύ περισσότερο χρονικό διάστημα από όσο υπολογιζόταν αρχικώς». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Δεν τη βρήκε…

1975: «Η Κάλλας βρήκε την ευτυχία: Οπως μας πληροφορεί η χθεσινή λονδρέζικη «Νταίηλυ Εξπρές» – εφημερίδα όχι σοβαρή, αλλά συνήθως καλά πληροφορημένη – η Μαρία Κάλλας (φωτογραφία) μοιάζει να βρήκε την ευτυχία πλάι στον πάμπλουτο Γάλλο κτηματία κ. Σαρλ Βανν με τον οποίο εμφανίζεται μόνιμα τελευταία». («ΤΑ ΝΕΑ»)