Ρωσοκινεζικές αβρότητες
1963: «ΤΟΚΙΟ: Δεν υπάρχει πιθανότης διακοπής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, η δε Σοβιετική Ενωσις θα βοηθήση την Λαϊκήν Κίναν εις περίπτωσιν επιθέσεως εναντίον της, συμμορφούμενη προς τους όρους της συμμαχίας, εδήλωσεν ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσου Εν Λάι (φωτογραφία). "Αι διαφοραί μας", είπεν εις Ιάπωνας δημοσιογράφους, "είναι ιδεολογικαί και όχι πολιτικαί"». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Παλιό το φαινόμενο του θερμοκηπίου
1969: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο άνθρωπος όχι μόνον ρυπαίνει τον πλανήτη του (φωτογραφία) αλλά και τον υπερθερμαίνει ταυτόχρονα. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυναν δύο Σοβιετικοί επιστήμονες, ο καθηγητής Κολίνιν και ο καθηγητής Μπίκωφ του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Ενώ παράγει ενέργεια για την βιομηχανία του και τις άλλες ανάγκες, ο άνθρωπος ταυτόχρονα παράγει θερμότητα. Θα έλθη καιρός που η θερμότης αυτή είναι δυνατόν να αποτελέση "πραγματικό κίνδυνο". Η ρωσσική προειδοποίηση περιέχεται στο επιστημονικό περιοδικό των Ηνωμένων Εθνών». («ΤΑ ΝΕΑ»)
Πολυβραβευμένο το βαρύ πεπόνι
1977: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το "Βαρύ πεπόνι" του Παύλου Τάσσιου (φωτογραφία) συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία του Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στο "Ράδιο Σίτυ". Η ταινία πήρε τα εξής βραβεία: Α' Βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους. Βραβείο σκηνοθεσίας στον Π. Τάσσιο. Βραβείο ανδρικού ρόλου ισότιμα στον Δημ. Χρυσομάλλη και στον Αντ. Αντωνίου. Βραβείο Α' γυναικείου ρόλου παμψηφεί στην Κατερίνα Γώγου». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από