Ρωσοκινεζικές αβρότητες

1963: «ΤΟΚΙΟ: Δεν υπάρχει πιθανότης διακοπής των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου, η δε Σοβιετική Ενωσις θα βοηθήση την Λαϊκήν Κίναν εις περίπτωσιν επιθέσεως εναντίον της, συμμορφούμενη προς τους όρους της συμμαχίας, εδήλωσεν ο Κινέζος πρωθυπουργός Τσου Εν Λάι (φωτογραφία). «Αι διαφοραί μας», είπεν εις Ιάπωνας δημοσιογράφους, «είναι ιδεολογικαί και όχι πολιτικαί»». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Παλιό το φαινόμενο του θερμοκηπίου

1969: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Ο άνθρωπος όχι μόνον ρυπαίνει τον πλανήτη του (φωτογραφία) αλλά και τον υπερθερμαίνει ταυτόχρονα. Την προειδοποίηση αυτή απηύθυναν δύο Σοβιετικοί επιστήμονες, ο καθηγητής Κολίνιν και ο καθηγητής Μπίκωφ του Πανεπιστημίου της Μόσχας. Ενώ παράγει ενέργεια για την βιομηχανία του και τις άλλες ανάγκες, ο άνθρωπος ταυτόχρονα παράγει θερμότητα. Θα έλθη καιρός που η θερμότης αυτή είναι δυνατόν να αποτελέση «πραγματικό κίνδυνο». Η ρωσσική προειδοποίηση περιέχεται στο επιστημονικό περιοδικό των Ηνωμένων Εθνών». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Πολυβραβευμένο το βαρύ πεπόνι

1977: «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Το «Βαρύ πεπόνι» του Παύλου Τάσσιου (φωτογραφία) συγκέντρωσε τα περισσότερα βραβεία του Ανεξάρτητου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ στο «Ράδιο Σίτυ». Η ταινία πήρε τα εξής βραβεία: Α’ Βραβείο ταινίας μεγάλου μήκους. Βραβείο σκηνοθεσίας στον Π. Τάσσιο. Βραβείο ανδρικού ρόλου ισότιμα στον Δημ. Χρυσομάλλη και στον Αντ. Αντωνίου. Βραβείο Α’ γυναικείου ρόλου παμψηφεί στην Κατερίνα Γώγου». («ΤΑ ΝΕΑ»)