Ξεσηκωμένη Κύπρος

1958: «ΛΟΝΔΙΝΟΝ: Αι αρχαί χαρακτηρίζουν το κύμα βιαιοτήτων ως το χειρότερον και φονικώτερον εκ των μέχρι τούδε σημειωθέντων εις Κύπρον. Μέχρι στιγμής ανεφέρθησαν έξη επιθέσεις ανταρτών εξ ενέδρας εναντίον αγγλικών δυνάμεων (φωτογραφία), ένδεκα εκρήξεις βομβών και δύο ναρκών, επιπλέον πολυάριθμοι επιθέσεις από μεμονωμένους πολίτας διά πυροβόλων όπλων, ενώ χιλιάδες λίθοι ερρίφθησαν από Ελληνας διαδηλωτάς εναντίον Βρεταννών και Τούρκων. Ενας Βρεταννός και ένας Ελληνοκύπριος είναι νεκροί. Ολα δείχνουν ότι η ΕΟΚΑ γενικεύει τον απελευθερωτικόν αγώνα της…». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ο Ανδρέας στη Σουηδία

1966: «ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ: Ο Ελλην πρώην υπουργός Αντρέας Παπανδρέου (φωτογραφία) έφθασε εδώ χθες τη νύχτα και με έμφαση απέκρουσε τις κατηγορίες των στρατιωτικών αρχών, ότι ήταν αναμεμειγμένος σε μια στρατιωτική συνωμοσία την οποία εχαρακτήρισεν «πολιτικής εμπνεύσεως προϊόν». Η έρευνα, είπε, εστηρίχθηκε σε ανεπαρκή στοιχεία και σε πολιτικές συκοφαντίες από δεύτερο και τρίτο χέρι». («ΤΑ ΝΕΑ»)

Ξέχασαν τον Αττίλα

1975: «ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ: Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια προς την Τουρκία επαναλαμβάνεται. Η αμερικανική Βουλή αποφάσισε, νωρίς σήμερα το πρωί, με ψήφους 237-176 να άρη, μερικώς, την απαγόρευση αποστολής όπλων στην Αγκυρα και έτσι η Τουρκία θα εφοδιασθή με βαρέα όπλα και με αεροσκάφη «Φάντομ» τελευταίου τύπου (φωτογραφία). Είναι φανερό ότι η Βουλή των ΗΠΑ υπέκυψε στον τουρκικό εκβιασμό – την κατάληψη αμερικανικών βάσεων – και στις αφόρητες πιέσεις του προέδρου Φορντ, του Κίσσιγκερ και του Πενταγώνου». («ΤΑ ΝΕΑ»)