1 κοτόπουλο γύρω στο 1 ½ κιλό
500 γρ. άσπρα και μαύρα σταφύλια χωρίς κουκούτσι
3 κρεμμύδια κομμένα στα 4
5-6 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
με τη φλούδα τους
1 σκελίδα σκόρδο λειωμένη
100 γρ. φέτα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 ποτήρι άσπρο ξηρό κρασί
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Αλείφουμε καλά το κοτόπουλο με λάδι και αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το πιρούνι τη φέτα και το λειωμένο σκόρδο και με το μείγμα αυτό γεμίζουμε την κοιλιά του. Δένουμε τα πόδια για να μην αδειάσει η γέμιση.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα σταφύλια, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, το ψιλοκομμένο θυμάρι και 1-2 κουταλιές λάδι και ανακατεύουμε με τα χέρια να λαδωθούν καλά.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και προσθέτουμε τριγύρω τα σταφύλια. Περιχύνουμε με το κρασί. Ψήνουμε περίπου 1½ ώρα, προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε υγρό.
Σερβίρουμε σε πιατέλα, περιχύνοντας με όσο ζουμί έμεινε στο ταψί και συνοδεύουμε με ρύζι.
Vidcast: Face2Face