Ροκ των ρεκόρ, ροκ ανθεκτικό και των επιτυχιών. Ο,τι είχαν να ζητήσουν οι Bon Jovi από τον θεό του ροκ εν ρολ, τους το έδωσε. Τι ζητούσε ο Tζον Μπον Τζόβι στις προσευχές του, καθώς μάθαινε να παίζει την κιθάρα του; Απλά πράγματα. Να γίνει ένας Φρανκ Σινάτρα του ροκ. Να έχει διάρκεια και τα τραγούδια του να τα ξέρει όλος ο κόσμος, έτσι που κάποια στιγμή να γυρίσει και να τραγουδήσει το «I did it my way» με όλο το νόημα των στίχων. Ο θεός τού είπε ΟΚ, αρκεί πρώτα να κόψεις τα μαλλιά σου. Το έκανε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Που συνεχίζει να γράφεται στα στάδια και να περνάει από γενιά σε γενιά, σαν γεγονότα, μύθοι, θρύλοι, γνωστά και λιγότερο γνωστά από τον θαυμαστό βίο των Bon Jovi.

Οπως αυτά:

n Οταν ο Τζον Μπον Τζόβι έκοψε τα μαλλιά του, το μετέδωσε στις ειδήσεις το CNN.

n Ξεκίνησαν από το Σέιρεβιλ του Νιου Τζέρσεϊ το 1983 και πήραν το όνομά τους από μια μετάλλαξη του ονόματος του τραγουδιστή John Francis Bongiovi Jr.

n Μπορεί να περηφανεύονται για: το ροκ των σταδίων, τα τραγούδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές, το ότι έφαγαν τα 80s με το κουτάλι, και βγήκαν από εκεί «ζωντανοί» και κουρεμένοι.

n Εχουν πουλήσει πάνω από 130 εκατ. δίσκους και οι ψηφιακές αγορές δεν τους τρομάζουν (εδώ δεν τους τρόμαξαν τα 80s!)

n Την σήμερον ημέραν, αν συμμετέχεις σε talent show και δεν έχεις έναν (τουλάχιστον) Βοn Jovi να πεις, μάλλον έχασες.

n Παιδιά του «Αφεντικού». Ροκ από τον τόπο σου (το Τζέρσι) είπε ο Μπρους Σπρίνγκστιν και χειροκρότησε.

n Ο Τζον, πάντως, είχε αρχίσει να παίζει πιάνο και κιθάρα στα 13 του. Το 1975.

n Μετά το σχολείο, δούλεψε σε κατάστημα γυναικείων υποδημάτων (αντίθετα από τον Αλ Μπάντι στο «Married with children», η απασχόληση αυτή ήταν περιστασιακή).

n Η Κάρολ Μποντζιόβι _ ή απλά Κυρία Μπ., μαμά του Τζον _ δημιούργησε και έτρεξε το φαν κλαμπ του γκρουπ από τα πρώτα χρόνια.

n Η Ντέμι Μουρ και ο Κέβιν Μπέικον έπαιξαν στο «Destination anywhere», που συνόδευε το δεύτερο σόλο άλμπουμ του Τζον το 1997. Αρα στο διάσημο Six degrees to Kevin Bacon, βρίσκονται μόλις ένα βήμα μακριά.