ΩΣ ΤΗ μεγαλύτερη επένδυση της τελευταίας εικοσαετίας στον τομέα της υγείας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα το νοσοκομείο «Υγεία» που εγκαινιάστηκε χθες στα Τίρανα και υποσχέθηκε περισσότερες διευκολύνσεις για την προσέλευση και άλλων ελληνικών επενδύσεων.

«Η δημιουργία του νοσοκομείου «Υγεία» αποτελεί τη βάση για περισσότερες μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν τη συνύπαρξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην Αλβανία.

Υπόσχομαι ότι θα παρέχουμε οικονομικές και νομικές διευκολύνσεις για περισσότερες ιδιωτικές επενδύσεις στο μέλλον», είπε ο κ. Μπερίσα.

Η ελληνική επένδυση στα Τίρανα στοίχισε 60 εκατομμύρια ευρώ. Το νοσοκομείο άνοιξε τις πόρτες του τον περασμένο Ιούλιο.

Μήνυμα για περισσότερες μελλοντικές επενδύσεις στην Αλβανία έστειλε χθες ο πρόεδρος του επενδυτικού Ομίλου Μarfin και αντιπρόεδρος του Ομίλου Υγεία Ανδρέας Βγενόπουλος. «Η Αλβανία είναι μια ιδιαίτερα φιλική χώρα για επενδύσεις.

Βρισκόμαστε στο δεύτερο σπίτι μας, θα μείνουμε εδώ και θα αναπτυχθούμε», είπε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ενώ ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση, που δίνει την ευκαιρία σε ιδιώτες να επενδύσουν στο εξωτερικό. Ο Ομιλος Υγεία έχει παρουσία σε άλλες δύο χώρες της ΝΑ Ευρώπης εκτός Ελλάδας με ιδιωτικά νοσοκομεία, σε Τουρκία και Κύπρο.