Φούσκα το Χρηματιστήριο της Wall Street. Φούσκα αποδείχθηκε η δεύτερη συνέχεια του «Wall street». Φούσκα και η σκηνοθεσία του Ολιβερ Στόουν. Οπως έλεγε και η μακαρίτισσα η νόνα μου, κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι!

GΟRDΟΝ GΕΚΚΟ. Τουτέστιν Γκόρντον Γκέκο, δηλαδή ο Μάικλ Ντάγκλας του 2010. Αποφυλακίζεται, ενώ ως κρατούμενος είχε συγγράψει πόνημα για την οικονομία, το χρήμα και το χρηματιστήριο. Ουδείς καταδέχεται να του μιλήσει ή έστω να ανταλλάξει μαζί του μια «καλημέρα». Ούτε ακόμα η Γουίνι, η θυγατέρα του (Κάρι Μάλιγκαν), η οποία στο μεταξύ έχει συνάψει ερωτικό δεσμό με κάποιο Τζέικ (Σία ΛαΜπουφ), έναν τζιτζιφιόγκο και υποψήφιο golden boy. Το βιβλίο κάνει θραύση. Ο Γκέκο όμως δίνει διαλέξεις. Και ο Γκέκο πέφτει πάνω στον Τζέικ. Ε και; Αυτό λέω κι εγώ!

ΦΡΑΝΚ ΛΑΝΓΚΕΛΑ. Τα υπόλοιπα, γνωστά ακόμα και στα μωρά. Ενας μεγαλοεπιχειρηματίας (ο Φρανκ Λανγκέλα, από τα ελάχιστα πρόσωπα που αξίζουν σε αυτή την παρωδία) βλέπει τη μετοχή του να κατρακυλάει από τα 79 στα 3 δολάρια. Και ένας μεγαλοκαρχαρίας (ο αειθαλής Ιλάι Ουάλας) ροκανίζει ακόμα και τα κοκαλάκια του Λανγκέλα. Το οικονομικό κραχ του 2008 προ των πυλών. Ε και; Αυτό ακριβώς ρωτάω κι εγώ!

«FΟRΒΕS». Για να μη σας κουράζω με φλυαρίες αναπαράγοντας τις ατελείωτες οικονομικές αμπελοφιλοσοφίες του Ολιβερ Στόουν, η συντριπτική πλειονότητα των σκηνών αναλώνεται σε συσκέψεις, διασκέψεις, κουβεντούλες, διαλέξεις και πάσης φύσεως συναθροίσεις. Για να τις καταλάβεις, απαραιτήτως να έχεις μαζί σου ένα δάσκαλο της Οικονομίας. Ολα αυτά τυλιγμένα σε χώρους πλούσιους με χαλιά παχιά και κοστούμια πανάκριβα και λαμπερά. Περίπου σαν φωτογραφίες από το οικονομικό περιοδικό «Forbes» με τους εκατό πιο πλούσιους και ισχυρούς της Γης. Ε και; Αυτό λέω κι εγώ!

FΑΜΙLΥ LΙFΕ. Ενδιαμέσως διαδραματίζονται σκηνές αισθηματικού ρομάντζου και οικογενειακής θαλπωρής. Ο Γκέκο μετανιωμένος για ό,τι έχει κάνει και για την κόρη του που με το δικό του όνομα την έχει ξεκάνει, οργανώνει μικρή συνωμοσία ώστε την οικογένεια να αποκαταστήσει και το μέλλον της κόρης του να εξασφαλίσει, Με πόσα; Αν θυμάμαι καλά, με κάτι σαν εκατό εκατομμύρια δολάρια. Α ρε να είχα έναν τέτοιο μπαμπά και ας ήταν ο Γκέκο ο μασκαράς. Ε και; Αυτό λέω κι εγώ!

Να το δω;

Εκανε η μύγα κώλο κι έχεσε τον κόσμο όλο!