ΣΚΗΝΕΣ απείρου κάλλους χθες στην Ολομέλεια της Βουλής όπου ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των μεταφορών.

ΟΝΤΑΣ προφανώς εν γνώσει ότι η συνεδρίαση μεταδιδόταν έξω στο Σύνταγμα και οι συγκεντρωμένοι φορτηγατζήδες παρακολουθούσαν μέσω βίντεο γουόλ, ο Πάνος Καμμένος δεν άντεξε στον πειρασμό. Επαιξε λοιπόν για το κοινό. Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. χρησιμοποίησε εκρηκτική γλώσσα κατά του νομοσχεδίου- το οποίο, προς γενική κατάπληξη, καταψήφισε επί της αρχής, κόντρα στην πολιτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεχόμενος δόλος

ΣΤΑΚΕΝΤΡΙΚΑ της Ν.Δ. το όλο θέμα αποδίδεται σε «παρεξήγηση». Ο Πάνος απασφάλισε πολιτικά, όπως εξήγησε ο ίδιος, λόγω τροπολογίας στο νομοσχέδιο που ακυρώνει ρύθμιση που έκανε ο ίδιος ως υφυπουργός Αιγαίου και Ναυτιλίας. Ο Καμμένος δήλωσε μετά άγνοια της κομματικής γραμμής. Ολα αυτά, ενώ οι πάντες είχαν δει τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τασούλα να τον νουθετεί επί ώρα.

ΣΤΟΠΟΙΝΙΚΟ Δίκαιο, ο Πάνος θα χρεωνόταν με ενδεχόμενο δόλο. Στην πολιτική όμως υπάρχει συχνά ατιμωρησία, αφού η Ρηγίλλης δεν σήκωσε ούτε φρύδι για την ψήφο Καμμένου.

Θεωρίες συνωμοσίας…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η Ρηγίλλης ασχολήθηκε χθες με άλλα θέματα. Το ένα συνεχίζει να είναι η σύνθεση της ευρωομάδας της Ν.Δ. Το κόμμα επιμένει να ζητά πίσω την έδρα από τον Θόδωρο Σκυλακάκη. «Σιγά μην τη δώσει!», λέει πρόσωπο της άλλης πλευράς που γνωρίζει τις προθέσεις του.

ΕΔΑΦΟΣ κερδίζει στους συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά και η θεωρία της συνωμοσίας ότι οι δηλώσεις Σκυλακάκη δεν έγιναν τυχαία μετά την εμφάνιση του προέδρου της Ν.Δ. στη ΔΕΘ. Ο στόχος, κατά την εξήγηση αυτή, ήταν να γίνει αντιπερισπασμός από τις καλές εντυπώσεις … και κεφάλαια εσωστρέφειας

ΟΥΤΩΣ ή άλλως, ο Σαμαράς θα μιλήσει εξ ονόματος όλων στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα πει μετ΄ εμφάσεως ότι «το κεφάλαιο της εσωστρέφειας έχει κλείσει κι όποιος επιχειρήσει να το ανοίξει ξανά δεν θα έχει ούτε παρόν ούτε μέλλον στη Ν.Δ.». Από εκεί και πέρα, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

που θεωρούν ότι άφησε ο Αντώνης στη Θεσσαλονίκη.