Ονειρα σε ροκ και τζαζ ρυθµούς σκόρπισαν στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τρία συγκροτήµατα του φεστιβάλ Schoolwave, σε περισσότερους από 1.500

φαν τους που τους απόλαυσαν καθισµένοι στον κήπο του Μεγάρου ή συνωστιζόµενοι µπροστά στη σκηνή. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη (και για ένα διήµερο µέχρι πρωίας)

ονόµατα του ροκ και της προγκρέσιβ σκηνής έφερναν περισσότερους από 6.000 φαν στο Reworks Festival της πόλης.

Στην Αθήνα, τρία µαθητικά συγκροτήµατα, οι Rosebleed, Μusica Ficta και Βlue Jazz Fiction, ξεσήκωσαν µε τις ηλεκτρικές κιθάρες πολλούς συµµαθητές τους που πήγαν στη συναυλία αµέσως µετά το φροντιστήριο. Τραγούδησαν και για εκείνους, αλλά και για τους γονείς τους, που ήρθαν στο φεστιβάλ για να αποδείξουν ότι «η µουσική δεν έχει ηλικία».

Μέγαρο και ροκ; Αυτά τα δύο, λένε, δεν ταιριάζουν. «Δεν υπάρχουν ταµπέλες στη µουσική. Δεν µπορεί κανείς να χαρακτηρίσει έναν χώρο από τη µουσική που φιλοξενεί», απαντά η 19χρονη Νατάσσα που ήρθε στη συναυλία µε τον φίλο της. Τα παιδιά χόρεψαν, τραγούδησαν και χειροκρότησαν τα νεανικά συγκροτήµατα. Κάποιοι σκαρφάλωσαν στα δέντρα και ανέβηκαν στους ώµους των φίλων τους για να βλέπουν συνοµήλικούς τους που έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής. Εκείνοι που είχαν πιάσει θέση µπροστά, άπλωναν τα χέρια για να τους αγγίξουν. Αλλωστε, δεν ήταν και η πρώτη φορά που τους άκουγαν. Παρακολουθούν την πορεία τους από το Schoolwave έως σήµερα και ενίοτε µπαίνουν στο ΜySpace για να ακούσουν τα τραγούδια τους.

Μπορεί να ήταν η εικόνα του καταπράσινου κήπου που τους χαλάρωνε. Ακόµη και η ιδέα ότι βρίσκονται στο Μέγαρο τούς έκανε να νιώθουν σεβασµό σε αυτό που συµβαίνει. Από την άλλη, ίσως είχαν ανάγκη να ξεφύγουν από το τρέξιµο της καθηµερινότητας και τις σχολικές ή φοιτητικές τους υποχρεώσεις. Το γεγονός είναι όµως ότι αρκετοί από τους νεαρούς θεατές παρακολουθούσαν το µεγαλύτερο µέρος της συναυλίας µε… προσήλωση. Προµηθεύτηκαν νερό και αναψυκτικά, κάθησαν στο γρασίδι και απόλαυσαν τις διασκευές και τα φρέσκα τραγούδια των συγκροτηµάτων.

«Εκτιµούµε πολύ τον χώρο που µας φιλοξενεί, τον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ηρθαµε να χαλαρώσουµε και να περάσουµε καλά», έλεγαν οι 20χρονοι φαν του Schoolwave, Πέτρος και Δηµήτρης