«Η κυρία Κούλα» του Μένη Κουμανταρέα, η βαθιά ερωτική αλλά και κοινωνική νουβέλα με τις λεπτές πινελιές, έγινε έργο θεατρικό από τον ικανότατο Ακη Δήμου. Και ανεβαίνει από τον αισθαντικό Νίκο Μαστοράκη, με την Λυδία Κονιόρδου στον επώνυμο ρόλο, εναρκτήριο του «Θεάτρου Τέχνης» στη Σκηνή της Φρυνίχου.

Στο «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης» εναρκτήριο θα είναι το έργο της Μόιρα Μπουφίνι «Το δείπνο» που θα σκηνοθετήσει ο Διαγόρας Χρονόπουλος.

Στη διανομή, Δήμητρα Χατούπη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μυρτώ Αλικάκη, Κωστής Καπελλώνης, Θόδωρος Κατσαφάδος, Κίμων Φιορέτος, Ερρικα Μπίγιου.

Η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη επιστρέφει τον χειμώνα σ΄ έναν από τους καλύτερους ρόλους της. Κι εμείς στο μακρινό 1945 και στο περιθωριακό καφενείο μιας παραγκούπολης, στα βάθη της επαρχίας τού ακόμα πιο μακρινού Περού. Εκεί που διαδραματίζεται το έργο του Μάριο Βάργκας Λιόσα «La Chunga» («Λα Τσούνγκα»). Το οποίο θα παρουσιαστεί για δεύτερη φορά στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου «Επί Κολωνώ» στην πολύ καλή μετάφραση της Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και στην ατμοσφαιρική σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, με μία καλή, σε γενικές γραμμές διανομή, όπου δεσπόζει μια αγνώριστη, «τσακισμένη», βαθύτατα ερωτική και τρυφερή μέσα στην αδρότητα και στη σκληρότητά της Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Μην το χάσετε!

Στην ίδια Σκηνή του θεάτρου «Επί Κολωνώ» επαναλαμβάνεται- για τρίτη σεζόν αυτό!- και το αδύναμο έργο του Γκιγιέρμο Ερας «Ροτβάιλερ», ανεβασμένο όμως με δύναμη από την Ελένη Σκότη επίσης. Στη διανομή ξεχωρίζει ένας νέος και διακριτικός ηθοποιός, ο Δημήτρης Λάλος, που η παρουσία του στο ελληνικό θέατρο θα πρέπει ίσως να προσεχθεί και να εκτιμηθεί περισσότερο.