Επιστροφή στο παρελθόν. Στο «Κarate kid» του 1984 και το «Ρredator» του 1987. Με νέα ονόματα, νέους σκηνοθέτες, νέα παραγωγή, νέα τεχνολογία. Ολα νέα, να κολυμπάνε στη μούχλα που βρωμάει από μίλια μακριά. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ. Ο Αντριεν Μπρόντι- αυτός ντε, ο πρωταγωνιστής στον οσκαρικό «Πιανίστα» του Ρομάν Πολάνσκι- παρέα με τη «φουσκωμένη» Αλις Μπράγκα και ακόμα έξι μισθοφόρους απ΄ όλα τα σημεία της Γης, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, προσγειώνονται σε κάποιον εχθρικό πλανήτη. Πλήρεις πολεμικών εφοδίων. Από μπαζούκας μέχρι πολυβόλα. Πώς έγινε αυτό; Ουδείς γνωρίζει. Αλλωστε τι σημασία έχει; Εκεί λοιπόν που σουλατσάρουν μέσα στη ζούγκλα, τσουπ, να η πρώτη θανάσιμη παγίδα. Πάει ο πρώτος. Επακολουθεί δεύτερη παγίδα. Πάει και ο δεύτερος. Επακολουθεί εισβολή μεταλλαγμένων, τερατόμορφων τετράποδων. Πάει και ο τρίτος. Οπότε ο Μπρόντι, ως εγκέφαλος της ομάδας, ξύνει το κεφάλι του κι έτσι του ΄ρχεται φαεινή ιδέα. Μα ναι. Κάποιοι αόρατοι εξωγήινοι μας έχουν βάλει στόχο. Παιδιά βρισκόμαστε σε πλανήτη-κυνηγότοπο. Τα τέρατα μας βλέπουν μέσα στο σκοτάδι. Θα μας τσακώσουν και θα μας πετσοκόψουν. Ε, και; ΑΛΙΕΝ. Οπως καταλαβαίνετε η εν λόγω «πρωτοτυπία» αυτού του σφαγείου είναι παραλλαγή του «Αλιεν». Και, όπως καταλαβαίνετε, σημασία δεν έχει η ιστορία αλλά η ανθρωποφαγία. Κill, kill, kill. Ποιον; Τα εξωγήινα τέρατα εναντίον των μισθοφόρων. Εγώ εναντίον παραγωγών.

Να το δω;

Μία από τα ίδια

ΤΗΕ ΚΑRΑΤΕ ΚΙD. Δεύτερη επιστροφή στο παρελθόν με το «Τhe karate kid» του κάποιου Χάρολντ Ζούαρτ και πρωταγωνιστές τον 12χρονο Τζέιντ Σμιθ- υιό του Ουίλ Σμιθ- και τον Τζάκι Τσαν. Το στόρι γνωστό από το ομότιτλο του Τζον Αβιλντσεν και του 1984. Με Ραλφ Μάτσιο και τον μακαρίτη Πατ Μορίτα. Α ναι, ξέχασα. Ακόμα και η Χίλαρι Σουόνκ έχει παίξει τον θηλυκό Κarate Κid. Το στόρι πουλάει τρελά. Εδώ, λοιπόν, ο πιτσιρικάς που εξ ανάγκης- λόγω της μητρός του- έχει μετακομίσει στο Πεκίνο, αρχίζει να τρώει ασιατικές κατραπακιές από προπονημένους μικρούς κινέζους συμμαθητές. Τι να κάνει, τι να κάνει, ε, πρέπει να μάθει. Ετσι ο συντηρητής της πολυκατοικίας, ένας μοναχικός και περίεργος τύπος, ο Τζάκι Τσαν φυσικά, αναλαμβάνει να μυήσει το Αμερικανάκι στα μυστικά των αρχαίων πολεμικών τεχνών. Αμερικανο-κινεζική συνύπαρξη φυσικά. Αποτέλεσμα; Ενα μαυράκι από το Μπρονξ κερδίζει το πρώτο τρόπαιο Τουρνουά Κung Fu στο Πεκίνο το σημερινό. Ελα μπάρμπα να σου δείξω τ΄ αμπέλια σου! Μωρέ τι μας λες!

Να το δω;

Αδειος ο ντενεκές!