Απεργία διαρκείας από αύριο αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών. Μετα το τέλος της διαδήλωσης στη Θεσσαλονίκη  προπηλακίστηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Είχε προηγηθεί πορεία των ιδιοκτητών φορτηγών-βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς τη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος του «Μακεδονία Παλάς».

Στη διάρκεια της συνέλευσης που έγινε στη συνέχεια αποφασίστηκε νέος γύρος απεργιακών κινητοποιήσεων από αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Οι ιδιοκτήτες φορτηγών-βυτιοφόρων δηλώνουν ότι θα κατέβουν από τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Επίθεση και προπηλακισμοί

Επίθεση με γροθιές δέχθηκε στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος. Το περιστατικό συνέβη έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», όπου κατέληξε η πορεία των ιδιοκτητών βυτιοφόρων-φορτηγών.

Άγνωστοι αποσπάστηκα από το μπλοκ των διαδηλωτών και επιτέθηκαν στον κ. Μίχαλο, ο οποίος έμπαινε στο ξενοδοχείο. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος μετέβαινε στο ξενοδοχείο, προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, όπου θα γινόταν και η ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Στο σημείο επικράτησε ένταση και η αστυνομία, προκειμένου να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους, έκανε χρήση κροτίδων κρότου-λάμψης.

Πάντως, ο κ. Μίχαλος κατάφερε να εισέλθει στο ξενοδοχείο, χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα με την υγεία του. Μαζί του την ώρα του συμβάντος ήταν ο Γιώργος Κασιμάτης, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από