ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ντεμπούτο του Φερνάντο Σάντος, σαφώς και δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν με την εθνική μας ομάδα. Όχι μόνο επειδή δεν νίκησε την θεωρητικά ασθενέστερη Γεωργία, αλλά και επειδή η εμφάνιση της ελληνικής ομάδας ήταν απογοητευτική με τους περισσότερους παίκτες να βρίσκονται σε κακή βραδιά. Η ισοπαλία (1-1) με την Γεωργία στο «Καραϊσκάκη» στην πρεμιέρα των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, αυτόματα μετατρέπει σε «τελικό» το παιχνίδι της Τρίτης στο Ζάγκρεμπ με την Κροατία. Η ομάδα του Μπίλιτς πέρασε νικηφόρα από τη Λετονία (3-0) και αν μας νικήσει την Τρίτη, με το… καλημέρα θα έχει αποκτήσει ένα εξαιρετικά σημαντικό προβάδισμα πέντε βαθμών!

Συνεπώς επιτακτική ανάγκη αποτελεί τουλάχιστον να μην χάσουμε στην Κροατία, για να κρατήσουμε την επαφή μας με την κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου μας. Η Εθνική δεν έπαιξε καλά, και ουσιαστικά «πέταξε» ένα ολόκληρο ημίχρονο, όταν μετά την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ των Γεωργιανών (μόλις στο 3΄ ο Ιασβίλι εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της ελληνικής άμυνας και πλάσαρε τον Σηφάκη) άργησε να συνέλθει και πέρασαν χωρίς ιδιαίτερη πίεση για τους φιλοξενούμενους τα πρώτα 45 λεπτά. Ο Φερνάντο Σάντος, έριξε αρχικά τον Νίνη (σε λάθος θέση όμως, αντί του Σαμαρά που είχε ενοχλήσεις) και στη συνέχεια πολύ σωστά τον Μήτρογλου (70΄) στον αγώνα, για να παίξει με δύο προωθημένους στην αντίπαλη περιοχή (Μήτρογλου-Γκέκας). Η πίεση έφερε άμεσα αποτελέσματα με την ισοφάριση του Σπυρόπουλου (72΄) που πήρε το ριμπάουντ από το τακουνάκι του Μήτρογλου. Όμως μέχρι το τέλος του αγώνα η κλασσική ευκαιρία ανήκει στους φιλοξενούμενους, με τον Παπαδόπουλο να προλαβαίνει ευτυχώς την τελευταία στιγμή στο 90΄ τον Ανανίτζε.

Να είμαστε ευχαριστημένοι

Συνεπώς με βάση και την εικόνα του ματς, μάλλον θα πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι από την ισοπαλία. Ο Ισπανός ρέφερι Κάρλος Κλος Γκόμεθ που είχε εύκολο έργο έδειξε κίτρινες κάρτες στους Σαμαρά, Παπαδόπουλο, Λομπιανίτζε. Ο Κετσπάγια, τεχνικός της Γεωργίας, συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει σε ευρωπαϊκά ματς σε αυτό το γήπεδο.

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Σείταρίδης (70΄ Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (59΄ Νίνης), Γκέκας.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87΄ Μερεμπασβίλι), Κιρκβέλια, Ιασβίλι (54΄ Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60΄ Γελασβίλι). Η βασική αντίπαλός μας στο κυνήγι της πρώτης θέσης, Κροατία, η οποία θα μας υποδεχτεί την Τρίτη στο Ζάγκρεμπ πέρασε σαν… σίφουνας από το Ταλίν κόντρα στη Λετονία (3-0) χάρις στα γκολ των Πέτριτς (43΄), Ολιτς (54΄) και Σρνά (82΄).

Στο τρίτο παιχνίδι του ομίλου μας που έγινε προχθές στο Ισραήλ οι γηπεδούχοι επιβλήθηκαν με 3-1 της Μάλτας.

Η βαθμολογία του ομίλου μας, μετά την πρώτη αγωνιστική: Κροατία 3, Ισραήλ 3, Ελλάδα 1, Γεωργία 1, Μάλτα 0, Λετονία 0. Την Τρίτη για τη δεύτερη αγωνιστική θα παίξουν: Κροατία-Ελλάδα, Μάλτα-Λετονία και Γεωργία-Ισραήλ.