Είναι και οι τρεις ηθοποιοί. Και σε… απόγνωση. Και είπαν να αφήσουν για λίγο το σανίδι και να πιάσουν το μικρόφωνο. Να πουν τραγούδια για τον έρωτα και τον πόνο. Πώς προέκυψε; «Η απόγνωση μου βγήκε μέσα από τον στίχο των σημερινών τραγουδιών. Όταν είδα ότι το 90% των τραγουδιών είναι απελπισμένη ερωτική κραυγή του άνδρα προς τη γυναίκα. Είτε την εκλιπαρεί να μείνει είτε να φύγει είτε να δεχθεί τον έρωτά του. Και μόνο δυο- τρία τραγούδια έχουν γραφτεί για άνδρες, όπως αυτά που μου έρχονται πρόχειρα στον νου, «Έλα βρε Χαραλάμπη» και το «Όπου Γιώργος και μάλαμα»» λέει ο Παύλος Κοντογιαννίδης. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι τρεις τους. Αυτή τη φορά είπαν να το κάνουν πιο οργανωμένα και σε αυτό βοήθησε το κέντρο «9/8». Επέλεξαν δε τραγούδια ερωτικά, παλαιών αλλά και νέων συνθετών. Από Τσιτσάνη, Χατζιδάκι, Άκη Πάνου, Βαμβακάρη, μέχρι Μάλαμα, Θαλασσινό, Παπάζογλου. Και ο καθένας έχει την προτίμησή του. Ο Γιώργος Νινιός (με τον τζουρά του) προτιμά Βαμβακάρη, Μενιδιάτη, Διονυσίου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος τραγουδά Μικρούτσικο, Χατζιδάκι, Θαλασσινό και ο Παύλος Κοντογιαννίδης έχει αδυναμία στους Στέλιο Καζαντζίδη, Μάρκο Βαμβακάρη, Άκη Πάνου, Μανώλη Αγγελόπουλο.

Απευθύνεστε μόνον σε άνδρες; (ρωτάμε τον Παύλο Κοντογιαννίδη)

Νομίζω ότι μόνο γυναίκες έχουν κλείσει ρεζερβέ για να μας δουν. Για να δουν τους απεγνωσμένους άνδρες. Υπάρχει η σκέψη στην πορεία είτε να ενταχθεί μια γυναίκα είτε να εμφανίζεται ως γκεστ σταρ μια τραγουδίστρια.

Το θέατρο σας άνοιξε τον δρόμο για το τραγούδι;

Προφανώς ναι. Η διαφορά είναι ότι το θέατρο είναι μια πάλη και δημιουργία συναισθημάτων, ενώ στο τραγούδι θα βάλουμε την προσωπική μας σφραγίδα.

Μήπως ένα πρόγραμμα με τόσα… απεγνωσμένα τραγούδια φανεί βαρύ;

Είναι καθαρά ελληνικό, τρυφερό, ερωτικό και επαναστατικό. Από ρεμπέτικο και λαϊκό, μέχρι άγνωστο δημοτικό. Τα τραγούδια είναι όλα δοξαστικά προς τη γυναίκα.

Τελευταία βλέπουμε όλο και πιο πολλούς ηθοποιούς να το ρίχνουν στο τραγούδι…

Εγώ προσωπικά τραγουδώ εννέα χρόνια επαγγελματικά. Υπάρχουν όμως και συνάδελφοι που τραγουδούν καταπληκτικά. Εμείς είμαστε ηθοποιοί. Δεν βγαίνουμε ως επαγγελματίες τραγουδιστές. Άλλωστε, δεν έχουμε δικά μας τραγούδια. Και επειδή όταν γράφεται ένα τραγούδι υπάρχει μια αιτία, έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να συνυπάρξουμε στο πάλκο επειδή υπάρχει μια αιτία. Και αυτή έχει να κάνει με τον στίχο και το συναίσθημα. Αυτό θέλουμε να κάνουμε. Να συγκινήσουμε.

Η έκπληξη, λέει το τρίο των «απεγνωσμένων», θα είναι ένα καινούργιο τραγούδι, ένα ροκ ρεμπέτικο με το οποίο θα ανοίγουν και θα κλείνουν το πρόγραμμά τους (σε μουσική Γιάννη Γιοκαρίνη): «Στην κοινωνία αυτή την ανδροκρατουμένη/ είναι η γυναίκα πάντα υπό σε όλη την οικουμένη/ Μα όμως τα τραγούδια μας από τα 9 στα 10/ του άνδρα είναι μια κραυγή προς την υπό γυναίκα/ Άνδρες σε απόγνωση/ και για τ΄ αποτελέσματα/ δεν υπάρχει πρόγνωση».

ΙΝFΟ

«Άνδρες σε απόγνωση» με τους Παύλο Κοντογιαννίδη, Γιώργο Νινιό, Κωνσταντίνο Κωνσταντόπουλο κάθε Τετάρτη στα «9/8» (Λ. Αλεξάνδρας 40, τηλ. 210-

8235.841).

Ηθοποιοί στο πάλκο


Είναι θέμα έκφρασης, είναι το απωθημένο τους, είναι το χόμπι τους; Πάντως αρκετοί ηθοποιοί ανεβαίνουν στο πάλκο για να δείξουν τις… φωνητικές τους ικανότητες και να πείσουν ότι το τραγούδι κυλάει στο αίμα τους. Έχουμε και λέμε: Πέμυ Ζούνη, Μπέσυ Μάλφα, Κωνσταντίνος Καζάκος, Τζέσυ Παπουτσή, Ρένος Χαραλαμπίδης, Μέμος Μπεγνής, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Φαίη Ξυλά, Αντώνης Λουδάρος, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μάγδα Πένσου, Ελένη Φιλίνη, Σάννυ Χατζηαργύρη.