Oριστικά με 13 αθλήτριες και 7 αθλητές μετά την απόφαση του ακοντιστή Σπύρου Λεμπέση να μη μετάσχει λόγω κόπωσης θα εκπροσωπηθεί ο ελληνικός στίβος στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών (Βερολίνο, 15-23 Αυγούστου) και σήμερα αναχωρεί στον τόπο διεξαγωγής των αγώνων το κύριο γκρουπ της αποστολής.

Πρόκειται για τους αθλητές Περικλή Ιακωβάκη (400μ. εμπ.), Κώστα Μπανιώτη (ύψος), Δημήτρη Τσιάμη (τριπλούν), Αλέξανδρο Παπαδημητρίου (σφυροβολία) και τις αθλήτριες Ελένη Φιλάνδρα (800 μ.), Ειρήνη Κοκκιναρίου (3.000 μ. στιπλ), Ευαγγελία Ξυνού και Μαρία Χατζηπαναγιωτίδου (20 χλμ. βάδην), Ρούλα Στρατάκη (έπταθλο), Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου, Στέλλα Παπαδοπούλου (σφυροβολία), Σάβα Λίκα (ακόντιο) και Τώνια Στεργίου (ύψος).

Την Τρίτη 18 Αυγούστου θ΄ αναχωρήσουν οι Λούης Τσάτουμας (μήκος), Κώστας Φιλιππίδης (επί κοντώ), Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου (σφυροβολία), και την Τετάρτη 19 Αυγούστου οι Κώστας Στεφανόπουλος (50 χλμ. βάδην), Μάγδα Γαζέα και Γεωργία Αμπατζίδου (Μαραθώνιος).

●●● Με αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κινδυνεύουν τρεις Τζαμαϊκανοί σπρίντερ (ο πρώην παγκόσμιος ρέκορντμαν των 100 μ. Ασάφα Πάουελ και οι Σέλι-Αν Φρέιζερ, Μελέιν Γουόκερ) επειδή δεν έδωσαν το «παρών» σε προπόνηση της εθνικής ομάδας στη Νυρεμβέργη.

Αντίθετα, η Ομοσπονδία Στίβου της Τζαμάικας προκάλεσε απορίες με την ευκολία με την οποία «καθάρισε» χθες τέσσερις άλλους σπρίντερ από την κατηγορία της χρήσης απαγορευμένων ουσιών τον Ιούνιο.

Είναι οι Γιόχαν Μπλέικ, Σέρι-Αν Μπρουκς, Αλόντιν Φόδεργκιλ και Λάνσφορντ Σπενς οι οποίοι πλέον μετέχουν κανονικά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2009.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Αριθμό ελέγχων ντόπινγκ στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα αποτελέσει ρεκόρ προαναγγέλλει η Παγκόσμιο Ομοσπονδία Στίβου (ΙΑΑF) με χθεσινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι θα πραγματοποιηθούν πριν από την έναρξη και στη διάρκεια της διοργάνωσης 1.000 έλεγχοι.